Onderhoudsbeurt Seat Ibiza

Om uw Seat Ibiza in topconditie te houden is het van belang om het onderhoud tijdig te laten uitvoeren. Wanneer uw Seat Ibiza voor periodiek onderhoud naar de garage moet, wordt dit door de auto zelf netjes aangegeven. U krijgt dan een melding op het dashboard.

Naast het geplande, periodieke onderhoud zoals bijvoorbeeld olie-verversen, luchtfilter vervangen enzovoort, heeft uw Seat Ibiza ook niet gepland onderhoud nodig. Denk hierbij aan banden, remmen, ophanging etc. De inspectie hiervoor wordt doorgaans gedaan tijdens de APK maar vaak ook gecontroleerd tijdens het geplande onderhoud.

Moet uw Seat Ibiza voor een onderhoudsbeurt of voor de APK? Plan dan eenvoudig online een afspraak in. Wilt u gebruikmaken van vervangend vervoer? Geef dit dan even duidelijk aan bij het inplannen van de afspraak, dan zorgen wij dat er een leenauto voor u klaarstaat.

Direct online een afspraak inplannen?
Seat onderhoud

Seat onderhoud

Bij BOVAG Autobedrijf Tjeerdsma bent u op het juiste adres voor het onderhoud van alle Seat-modellen. Of u nu rijdt in een sportieve Seat Ibiza, een comfortabele Seat Ibiza, de ruime en gezinsvriendelijke Seat Alhambra, of de veelzijdige Seat Ateca, bij ons team van deskundige monteurs is uw Seat in goede handen.

Bij Autobedrijf Tjeerdsma zetten we ons in voor het leveren van topkwaliteit service en onderhoud, gebruikmakend van de nieuwste technieken en apparatuur, om ervoor te zorgen dat uw Seat in optimale conditie blijft. Of het nu gaat om routineonderhoud, seizoensgebonden checks, of meer gecompliceerde reparaties, u kunt erop vertrouwen dat uw Seat in goede handen is bij ons.
 

Seat Ibiza onderhoudsschema

Het onderhoudsschema van een Seat Ibiza kan variëren afhankelijk van het model, de leeftijd, het type motor en de rijstijl, maar hier is een algemene richtlijn voor wat u kunt verwachten:

 

Olie en Oliefilter Verversen:

Voor de meeste Seat Ibiza-uitvoeringen wordt aanbevolen om de olie en het oliefilter iedere 15.000 tot 30.000 kilometer of eens per jaar te vervangen, afhankelijk van wat er eerst komt. Dit kan variëren afhankelijk van het type motor en de olie die wordt gebruikt.

Groot Onderhoud:

Groot onderhoud wordt meestal aanbevolen elke 30.000 tot 60.000 kilometer. Dit omvat meestal een uitgebreide controle van de auto, inclusief vervanging van lucht-, brandstof- en interieurfilters, evenals andere controles en vervangingen, zoals bougies (bij benzinemotoren) en remvloeistof.

Distributieriem:

De vervanging van de distributieriem is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Voor veel Seat modellen wordt geadviseerd dit tussen de 60.000 en 120.000 kilometer te doen, of om de 4 tot 6 jaar, afhankelijk van wat het eerst komt. Dit hangt sterk af van het model en de motor. Let wel op dat de Seat Ibiza ook uitgevoerd kan zijn met een type motor waar een distributieketting in toegepast is. Deze ketting hoeft over het algemeen niet vervangen te worden, maar moet wel gecontroleerd worden en in sommige gevallen opnieuw op spanning gebracht worden.

Airco Service:

Een aircocheck wordt meestal eens in de twee jaar aanbevolen.

 

Het is altijd het beste om het specifieke onderhoudsschema voor uw model en bouwjaar van de Seat Ibiza te raadplegen, aangezien dit kan afwijken. Goed om te weten is dat de meeste Seat modellen een melding op het dashboard geven als deze toe zijn aan een servicebeurt. Maar op het dashboard komen vaak niet alle meldingen, bijvoorbeeld airco- en distributie-controle. Deze worden veelal meegenomen in het reguliere onderhoudsschema.
 

Reparatie Seat

Reparatie Seat

Bij Autobedrijf Tjeerdsma staan we niet alleen klaar voor het reguliere onderhoud van uw Seat, maar zijn we ook uw vertrouwde adres voor alle reparaties. Of het nu gaat om een complexe motor reparatie, het vervangen van versleten remmen, of het oplossen van elektrische storingen. Ons team van deskundige monteurs gebruiken de beste gereedschappen en de modernste apparatuur om uw Seat Ibiza in topconditie te brengen en te houden.

BOVAG garantie

Het BOVAG keurmerk is een belangrijk keurmerk in de autobranche. BOVAG staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Bij ieder BOVAG bedrijf ontvangt u BOVAG garantie, deze BOVAG garantie biedt ook extra zekerheid bij Seat onderhoud en Seat reparaties. Als een BOVAG gecertificeerd bedrijf, verstrekt Autobedrijf Tjeerdsma deze garantie uiteraard ook op alle uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden en reparaties.

Dit betekent dat wanneer u uw auto bij ons brengt voor onderhoud of reparatie, u verzekerd bent van werkzaamheden die voldoen aan de BOVAG-normen. Of het nu gaat om een eenvoudige olieverversing of een complexe motorreparatie, onze diensten zijn altijd gegarandeerd van hoge kwaliteit. Met Autobedrijf Tjeerdsma kiest u voor zekerheid en vakmanschap, waarbij uw tevredenheid altijd voorop staat.
 

Onderhoudsbeurt Seat Ibiza inplannen?

Regelmatig onderhoud is cruciaal voor de prestaties, veiligheid en levensduur van uw auto. Geeft uw Seat Ibiza een melding dat deze (binnenkort) toe is aan een service- of onderhoudsbeurt, wacht dan niet, maar plan direct een afspraak in om het onderhoud aan uw Seat Ibiza uit te laten voeren.

Vragen of direct een afspraak inplannen? Bel tijdens openingstijden 0591 - 521 466 of plan direct eenvoudig online een werkplaatsafspraak in via onze website.
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 39 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Caddy Cargo
Volkswagen Caddy Cargo
2.0 TDI
Bouwjaar 2021
KM-stand 44927 km 75 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 428,00
BMW X5
BMW X5
XDrive30d Corporate Lease High Executive
Bouwjaar 2013
KM-stand 187474 km 211 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 387,00
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
1.5 TSI R-Line
Bouwjaar 2020
KM-stand 72081 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00