Auto leasen of toch gewoon kopen?

Uw nieuwe auto, of occasion leasen of toch gewoon kopen? Bij Autobedrijf Tjeerdsma is beide mogelijk.

De leasevorm die wij aanbieden is financial lease. Bij financial lease kunt u de auto rijden, zonder dat u hier direct het volledige aankoopbedrag voor hoeft te betalen. Ook heeft u de mogelijkheid om een eindbedrag open te laten staan tot de slottermijn en heeft de keuze qua looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden.

Voordelen van financial lease
Voordelen van financial lease

Grote voordelen van leasen, zijn dat u de auto niet in één keer hoeft te betalen bij aankoop, maar u bent wel direct de economische eigenaar van de auto.

Daarnaast bepaald u zelf wat u per maand gaat betalen. Wilt u bijvoorbeeld een aanbetaling doen, dan betekend dat een lager bedrag qua leaseprijs. Ook kunt zelf de slottermijn bepalen en kunt u kiezen tussen een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden. Alle factoren hebben invloed op het lease maandbedrag.

Nadelen van financial lease

Ieder voordeel, heeft zijn nadeel. Zo ook bij financial lease. Eén van de nadelen van financial lease is dat u in verhouding meer kosten maakt voor de auto. Denk maar aan het bekende zinnetje “let op! geld lenen kost geld”.  Ook wordt u aangemeld bij het BKR.

Bij financial lease bent u zelf economisch eigenaar van de auto, dus ook verantwoordelijk voor de auto. Denk hierbij aan verzekering, apk, de reparaties en het onderhoud.

Zoals bij de voordelen aangedragen werd, beslist u zelf de slottermijn. Deze slottermijn wordt in veel gevallen ook berekend op de restwaarde na de leasetermijn. Maar, houd er rekening mee dat de restwaarde kan tegenvallen. Voorkom dus verrassingen achteraf en zorg dat het slottermijn niet te hoog wordt ingesteld.

Leaseaanvraag?

Heeft u een mooie, jonge gebruikte auto uit ons occasionaanbod op het oog en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn qua lease? Of wilt u misschien direct een lease aanvraag doen?

Hiervoor vindt u bij iedere occasion op onze website de leasecalculator. Hier kunt u zelf al een berekening maken wat de maandlasten zouden gaan worden met een bepaalde aanschafwaarde, een bepaalde leaseprijs, welk slottermijn en de looptijd. Zo kunt u direct zien wat de eventuele lease maandlasten gaan worden.

Heeft u vragen over de financial lease, of heeft u andere vragen aan Autobedrijf Tjeerdsma? Neem dan gerust even contact met ons op. Vul hiervoor het contactformulier in, of bel tijdens openingstijden 0591 - 521 466.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 47 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Audi A4
Audi A4
Limousine 35 TFSI Launch edition Sport
Bouwjaar 2020
KM-stand 154874 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 505,00
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.4 TSI 4Motion Comfortline Business
Bouwjaar 2017
KM-stand 73452 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 524,00
Volkswagen up!
Volkswagen up!
1.0 BMT move up!
Bouwjaar 2019
KM-stand 94011 km 60 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 182,00