Banden en wielen

Banden zijn enorm belangrijk voor een auto. Het is logisch dat een auto banden nodig heeft maar banden bepalen enorm veel. Goede banden zorgen bijvoorbeeld voor een goede, veilige wegligging en goede banden zorgen voor een kortere remweg.

Maar naast veiligheid, zorgen goede banden in combinatie met goed uitgebalanceerde wielen en een goede uitlijning dat de auto niet hobbelt, dat de auto zonder afwijken in een rechte lijn rijdt en dat de auto of het stuur niet trilt en natuurlijk dat de auto gewoon fijn en rustig over de weg rolt.

Goede banden met goed gebalanceerde wielen zorgen er dus voor dat u veilig de weg op kan maar zorgen er ook voor dat uw auto gewoon lekker rijdt.

Ruime keuze aan banden
Ruime keuze aan banden

Zomerbanden, winterbanden of all season banden? Wij bij autobedrijf Tjeerdsma leveren alle soorten en type banden. Wilt u een specifiek merk of een specifiek type autoband onder uw auto? Wij leveren banden van vrijwel alle merken en dus ook vrijwel alle type banden kunnen wij leveren.

Zijn de banden van uw auto aan vervanging toe? Dan hebben wij uiteraard altijd de juiste band direct leverbaar. Uiteraard weten onze monteurs exact welk merk en welk type band goed en geschikt is voor uw auto

Wanneer moeten autobanden vervangen worden?

Autobanden moeten wettelijk vervangen worden als het profiel van de autobanden 1,6 mm of minder is. Als een auto APK gekeurd wordt en de profieldiepte van de band ligt onder deze 1,6 mm is dit ook een APK afkeurpunt.

Wel wordt geadviseerd om het niet zo ver te laten komen en een autoband te vervangen als de profieldiepte onder de 2,5 / 2,0 mm komt.

Een nieuwe autoband heeft doorgaans een profieldiepte van tussen de 7 en 9,5 mm. Nieuwe autobanden gaan bij normaal gebruik vaak jaren mee. Nieuwe autobanden gaan bij normaal gebruik zo’n 30.000 tot 40.000 kilometer mee.

Twijfelt u of uw autobanden nog goed zijn, of ze nog voldoende profiel hebben en of u nog veilig de weg op kunt met de banden die onder uw auto zitten? Kom dan gerust even bij ons langs, dan meten wij de profieldiepte op en bekijken de algehele staat van uw wielen en banden.
 

Wielen of banden wisselen
Wielen of banden wisselen

In Nederland rijden veel auto’s zomers op de zomerband en in de winter op de winterband. In de meeste gevallen hebben hebben mensen hier een set zomerwielen en een set winterwielen voor.

Het voordeel van een losse set zomer wielen (banden + velgen) en losse set winterwielen (banden + velgen) is dat er twee keer per jaar eenvoudig andere wielen onder de auto gestoken kunnen worden.

Bandenopslag

Moeten de zomerwielen of de winterbanden gewisseld worden? Dan kunt u hier uiteraard voor terecht bij Autobedrijf Tjeerdsma. En wist u dat wij ook een bandenopslag service aanbieden? Laat uw wielen of banden wisselen en wij slaan de zomerbanden in de winter en de winterbanden in zomer voor u op!

Niet alleen autobanden
Niet alleen autobanden

Bij autobedrijf Tjeerdsma leveren wij niet alleen banden voor personenauto’s, maar leveren wij ook camper banden en banden voor lichte bedrijfsauto's. Omdat een camper of een kleine bedrijfsauto vaak een hoger laadgewicht heeft, mogen niet alle banden zomaar onder deze voertuigen gezet worden. Onder deze voertuigen moeten banden gezet worden met een hoger ​​loadindex (een hoger draagvermogen).

Zijn de banden van uw camper aan vervanging toe, of zijn de banden onder uw bedrijfsauto versleten? Neem dan gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard hebben wij de meeste banden direct uit voorraad leverbaar.

Afspraak maken voor nieuwe banden?
Afspraak maken voor nieuwe banden?

Moeten de banden onder uw auto, bedrijfsauto of camper vervangen worden? Neem dan gerust even contact op met autobedrijf Tjeerdsma om de mogelijkheden te bespreken of om direct een afspraak in te plannen.

Vul eenvoudig het contactformulier in of neem tijdens openingstijden telefonisch contact met ons op.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 45 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc
2.0 TSI 4Motion Sport 190PK
Bouwjaar 2018
KM-stand 91360 km 190 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 0,00
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
1.0 TSI Comfortline
Bouwjaar 2018
KM-stand 117360 km 97 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 0,00
Škoda Octavia
Škoda Octavia
Combi 1.4 TSI Greentech Style Business
Bouwjaar 2017
KM-stand 161078 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 271,00