Olie verversen en bijvullen

Met onze kwaliteitsolie zorgen wij er voor dat uw motor weer perfect loopt.

Hoe vaak olie verversen?
Hoe vaak olie verversen?

Hoe vaak u de olie moet verversen ligt aan het type auto, of eigenlijk het type motor wat in uw auto zit. Heeft u een 1.4 liter benzine of een 3.0 liter diesel? Bij de ene motor moet de olie om de 15.000 kilometer ververst worden terwijl de andere auto slechts 8.000 kilometer met de olie kan doen.

Uiteraard weten wij bij autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge exact wanneer uw auto nieuwe olie nodig heeft en welke olie er in uw auto moet. Laat u de olie bij ons verversen wordt uiteraard het olie filter ook direct vervangen.

Overigens komt het verversen van de olie altijd aan bod bij een grote beurt en in veel gevallen ook bij een kleine beurt aan bod. Maar ook dit kan verschillen per merk en model auto.

Vragen of direct een afspraak maken? Bel autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge via 0591 - 521 466

Olie voor iedere auto
Olie voor iedere auto

Voor alle automerken (zoals Volkswagen, Audi, Opel, BMW, Renault, Toyota, Honda en Peugeot) hebben wij de juiste olie. Ook voor minder bekende merken, of voor speciale auto's zoals oldtimers kunnen wij de juiste olie voor u verzorgen, vraag ons gerust en daag ons uit!

Versnellingsbak olie verversen
Versnellingsbak olie verversen

Ook versnellingsbak olie heeft net als motorolie helaas niet het eeuwige leven, er zijn fabrikanten die duidelijk aangeven wanneer uw versnellingsbak olie ververst moet worden, echter wordt dit niet altijd duidelijk vermeld.

Heeft u een automatische versnellingsbak? Dan adviseren wij om de +/- 100.000/150.000 kilometer uw versnellingsbak olie te verversen. Let wel op dat de ene automaatbak gevoeliger is als de andere en eerredder aan een oliewissel toe is.

Waarom olie verversen automaatbak? Wacht je te lang met het verversen van de olie in de automaatbak kan dit problemen als slippende automaatbak daarnaast zou een automaatbak soepeler functioneren na een olie verversing en het verversen van de olie voorkomt onnodige slijtage van de versnellingsbak.

Ook de olie van een handmatige versnellingsbak heeft niet het eeuwige leven, echter wordt hiervoor bij de meeste merken geen duidelijk advies voor vervanging/verversing gegeven.

Maar vooral de auto’s met meer power (omdat er bij deze motoren ook meer kracht op de versnellingsbak komt) wordt door ons wel geadviseerd om deze olie rond de 200.000 tot 250.000 kilometer te vervangen.

Vragen of direct een afspraak maken? Bel autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge via 0591 - 521 466

Mogelijkheid voor vervangend vervoer
Mogelijkheid voor vervangend vervoer

Wanneer u uw auto brengt voor een APK, grote of kleine beurt, schadeherstel of een elektrische storing, dan kunt u bij Tjeerdsma altijd vervangend vervoer regelen. Wij beschikken over verschillende Volkswagens UP's, waaronder één 100% elektrische e-Up! en een Volkswagen Caddy met trekhaak.

Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden met betrekking tot vervangend vervoer. 

Uw auto schoon mee terug!
Laat u de APK uitvoeren door Tjeerdsma?
Uw auto schoon mee terug!

Nadat uw auto is gekeurd door onze keurmeesters doen wij uw auto gratis door onze wasstraat!

Onderhoud tegen eerlijke prijzen!
Onderhoud tegen eerlijke prijzen!

Niemand houdt van verassingen achteraf. Daarom ontvangt u bij ons altijd vooraf een prijsindicatie. Of het nu gaat om onderhoud, reparatie of het laten uitvoeren van een APK. Stel, we zijn met uw auto bezig en lopen toch tegen zaken aan die wij vooraf niet hebben kunnen zien of goed hebben kunnen beoordelen en brengen deze punten veel extra kosten met zich mee? Dan nemen we altijd even contact met u op.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 39 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Audi q5
Audi q5
3.0 tfsi sq5 quattro pro line plus
Bouwjaar 2018 Automaat
KM-stand 59090 km 354 PK
Brandstof Benzine
Lease al vanaf € 1.044,00
Suzuki s-cross
Suzuki s-cross
1.0 boosterjet select
Bouwjaar 2020 Handgeschakeld
KM-stand 25417 km 111 PK
Brandstof Benzine
Lease al vanaf € 372,00
Fiat 500
Fiat 500
1.2 lounge
Bouwjaar 2016 Handgeschakeld
KM-stand 55568 km 69 PK
Brandstof Benzine
Lease al vanaf € 171,00