Winterbanden

De winter brengt verschillende uitdagingen met zich mee op de weg, van gladde wegen tot verminderd zicht door sneeuw en ijs. In deze omstandigheden is het essentieel om uw auto goed uit te rusten, winterbanden spelen daarbij een cruciale rol.

Lees hier meer over de voordelen van winterbanden en waarom ze zo belangrijk zijn voor het veilig autorijden in de koudste maanden van het jaar.

Waarom winterbanden

Waarom winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om optimaal te presteren bij lage temperaturen en sneeuw. Ze hebben een unieke rubbersamenstelling die zelfs bij vrieskou flexibel blijven. Deze rubbersamenstelling zorgt voor betere grip op koude, besneeuwde en ijzige wegen.

De voordelen van winterbanden:

 • Een kortere remweg bij lage temperaturen en bij winterse neerslag
 • Meer grip bij lage temperaturen en bij winterse neerslag
 • Betere tractie bij lage temperaturen en bij winterse neerslag
   

Daarnaast zijn winterbanden onder bepaalde omstandigheden verplicht in landen om ons heen. Wij zitten natuurlijk dicht bij de Duitse grens, het overgrote deel van onze klanten komt ook in de wintermaanden in Duitsland.

In Duitsland is het verplicht dat de auto geschikt is voor de omstandigheden waar deze in rijdt. Rijdt u dus in winterse omstandigheden in Duitsland, dan moet uw auto beschikken over winterbanden.

Winterbanden of winterwielen

"Winterbanden" en "winterwielen" zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. De term winterbanden verwijst naar het rubber om de wiel, de winterband. De term winterwiel verwijst meer naar de velg waar de band omheen zit.
 

De meeste mensen die kiezen voor winterbanden nemen hier ook een set winterwielen bij. Winterbanden met winterwielen hebben een aantal voordelen. Zo hoeven de banden niet twee keer per jaar van de velg af en er weer omgelegd te worden en hoeven de wielen niet twee keer per jaar gebalanceerd te worden. Dit scheelt enorm veel tijd en scheelt uiteraard ook in de kosten. Daarnaast blijven uw zomerwielen langer mooi en netjes. Dit omdat deze niet blootgesteld worden aan de pekel.
 

Winterbanden complete sets

Winterbanden complete sets

Bent u op zoek naar winterbanden en wilt u hier ook direct een set wielen bij? Bij Autobedrijf Tjeerdsma leveren wij complete sets winterbanden met winterwielen. Wij leveren deze winterbanden complete sets voor alle merken en type auto’s. Of heeft u zelf een set wielen en wilt u hier winterbanden om hebben, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Naast complete sets winterbanden met wielen voor personenauto’s leveren wij ook complete sets winterbanden voor lichte bedrijfswagens.  

Benieuwd naar de mogelijkheden en welke sets winterbanden geschikt zijn voor uw auto en wat een dergelijke set winterbanden met winterwielen kost? Neem dan gerust even contact met ons op.

Winterbanden of winterwielen wisselen

Heeft u een losse set winterbanden of een set winterwielen en wilt u uw zomerbanden of zomerwielen wisselen voor winterbanden of winterwielen? Dan kunt u hiervoor altijd terecht bij Autobedrijf Tjeerdsma.

Hiervoor kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen. Hoeven alleen de wielen gewisseld te worden, dan kunt u hier in de meeste gevallen op wachten. Moeten de winter- of zomerbanden om de velg gelegd worden en de wielen gebalanceerd worden? Dan kan het iets langer duren.

Winterwielen wisselen? Plan dan eenvoudig online een afspraak in.

Winterbanden opslag

Winterbanden opslag

Daarnaast kunnen wij desgewenst uw zomer- of winterbanden in opslag nemen. Hiervoor hebben wij een aparte banden opslagruimte boven ons magazijn. Hier kunnen wij uw zomerbanden opslaan in de winter en uw winterbanden opslaan in de zomer.

Voordelen van onze bandenopslag:

 • U hoeft zelf niet te slepen met zware, vieze of soms natte banden.
 • Geen vieze en/ of natte banden in uw auto.
 • Uw zomer- of winterbanden staan onder de juiste condities opgeslagen.
 • De zomer- of winterbanden nemen in uw eigen schuur of garage geen ruimte in.
   
Afspraak inplannen

Afspraak inplannen

Heeft u vragen over winterbanden, heeft u vragen over winterwielen of bent u benieuwd waar wij een complete set winterbanden met winterwielen voor kunnen leveren? Neem dan gerust even contact met ons op.

Het beste kunt u hiervoor even mailen of tijdens openingstijden bellen via 0591 - 521 466.

Heeft u nu nog geen winterbanden of heeft u winterbanden en zijn deze aan vervanging toe? Plan dan eenvoudig online een afspraak bij ons in. 
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.4 TSI ACT Highline R-line
Bouwjaar 2018
KM-stand 118822 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli DSG
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00