Wielen balanceren Emmen

Wielen balanceren Emmen: Vervelende trillingen tijdens het rijden. Trilt de auto of trilt het stuur bij bepaalde snelheden? Dan is de kans groot dat uw wielen niet goed uitgebalanceerd zijn. Wij van autobedrijf Tjeerdsma kunnen uw wielen weer goed in balans brengen. Om de wielen weer in balans te brengen gebruiken wij een balanceerapparaat.

Bij het balanceren worden de wielen in het balanceerapparaat geplaatst. Het wiel gaat hier in draaien en kan exact aangeven waar lood bij geplakt moet worden in de binnen of in de buitenkant van de velg om het wiel helemaal in balans te krijgen. Dit wordt uiteraard met alle vier de wielen gedaan. Na het balanceren worden de wielen weer onder de auto gemonteerd en zullen dus volledig trillingsvrij zijn.

Wilt u uw wielen laten balanceren in Emmen? Neem dan gerust even contact met ons op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden te bespreken. Autobedrijf Tjeerdsma zit op slechts 15 minuten van Emmen, gevestigd aan het Eerste Kruisdiep in Nieuw-Weerdinge (gemeente Emmen). 

Wielen balanceren en uitlijnen
Wielen balanceren en uitlijnen

Wielen balanceren of de auto uitlijnen. Het zijn twee totaal verschillende werkzaamheden. Maar toch worden ze erg vaak door elkaar gehaald.

Bij het uitlijnen worden de wielen aan de auto bijgesteld zodat deze weer volledig recht en evenwijdig aan de auto staan. Bij het uitlijnen worden de wielen dus niet van de auto afgehaald. Bij het balanceren van de wielen, zitten de wielen niet onder de auto. Ieder wiel wordt apart gebalanceerd totdat deze volledig trillingsvrij kan rollen bij bepaalde snelheden.

Wel is de combinatie van beide werkzaamheden iets wat nog voorkomt. Om dit met een voorbeeld te noemen: Een klant komt bij ons met afwijkende slijtage aan de banden. Deze afwijkende bandenslijtage wordt veroorzaakt omdat de uitlijning van de auto niet goed is.

De banden met de afwijkende slijtage worden eerst vervangen en na het vervangen van de banden worden de wielen te allen tijde gebalanceerd. Zitten de gebalanceerde wielen met de nieuwe banden weer onder het voertuig? Dan wordt vervolgens het voertuig uitgelijnd om de wielen weer volledig recht onder het voertuig te zetten.
 

Banden balanceren Emmen
Banden balanceren Emmen

Banden balanceren, eigenlijk klopt dit niet helemaal. Want het complete wiel wordt gebalanceerd. Dus de band met de velg. Toch wordt het balanceren van de wielen, “banden balanceren” genoemd.

Uw wielen laten balanceren in Emmen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend even contact met ons op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden te bespreken. Autobedrijf Tjeerdsma zit op slechts 15 minuten van Emmen, gevestigd aan het Eerste Kruisdiep in Nieuw-Weerdinge. 
 

Nieuwe autobanden laten monteren Emmen

Op zoek naar een adres om nieuwe banden te laten monteren onder uw auto? Banden versleten of heeft u een band stuk gereden? Bij autobedrijf Tjeerdsma leveren wij een breed assortiment banden van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Uiteraard zijn alle banden die wij leveren van hoge kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidseisen die u mag verwachten van een autoband.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor:

  • zomerbanden
  • winterbanden
  • all season banden
  • camperbanden
  • banden voor kleine bedrijfsauto’s

Het grootste deel van de banden zijn direct bij ons uit voorraad leverbaar of kunnen wij dezelfde dag in huis hebben. Op deze manier hoeft u nooit lang te wachten tot de banden van uw auto, camper of bedrijfswagen vervangen zijn.
 

Bandenopslag Emmen
Bandenopslag Emmen

Rijdt u in de zomer op zomerbanden en in de winter op winterbanden? Dan is het wel zo prettig dat u één adres heeft waar u terecht kunt om uw banden te wisselen en op te slaan!

Bij autobedrijf Tjeerdsma hebben wij bandenopslag service. Na het wisselen van zomer naar winterwielen of van winterwielen naar zomerwielen laat u uw wielen gewoon bij ons achter. Wij zorgen dat deze goed, veilig en op de juiste manier opgeslagen worden. Plant u vervolgens een afspraak in om winterwielen weer te vervangen voor zomerwielen of andersom? Dan liggen uw wielen al klaar bij ons in de werkplaats!
 

Een aantal voordelen om gebruik te maken van onze bandenopslag Emmen service:

  • De wielen nemen geen ruimte in bij u thuis
  • U hoeft zelf niet de banden heen en weer te slepen
  • Geen vieze of natte banden in uw auto
  • De banden staan op de juiste manier, veilig opgeslagen

Wilt u gebruik maken van de bandenopslag of heeft u vragen over onze bandenopslag Emmen? Neem dan gerust even contact met ons op. 
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 48 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
2.0 TDI GTD
Bouwjaar 2015
KM-stand 174506 km 184 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 329,00
Audi A1
Audi A1
Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line
Bouwjaar 2012
KM-stand 113625 km 122 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 290,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Comfortline
Bouwjaar 2021
KM-stand 121529 km 90 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 419,00