Uw olie laten verversen?

Olie - Vervangen, verversen en bijvullen

Met onze kwaliteitsolie zorgen wij er voor dat uw motor weer perfect loopt.

Hoe vaak olie verversen?

Hoe vaak u de olie moet verversen ligt aan het type auto, of eigenlijk het type motor wat in uw auto zit. Heeft u een 1.4 liter benzine of een 3.0 liter diesel? Bij de ene motor moet de olie om de 15.000 kilometer ververst worden terwijl de andere auto slechts 8.000 kilometer met de olie kan doen.

Uiteraard weten wij bij autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge exact wanneer uw auto nieuwe olie nodig heeft en welke olie er in uw auto moet. Laat u de olie bij ons verversen wordt uiteraard het olie filter ook direct vervangen.

Overigens komt het verversen van de olie altijd aan bod bij een grote beurt en in veel gevallen ook bij een kleine beurt aan bod. Maar ook dit kan verschillen per merk en model auto.

Vragen of direct een afspraak maken? Bel autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge via 0591 - 521 466

Olie voor iedere auto

Voor alle automerken (zoals Volkswagen, Audi, Opel, BMW, Renault, Toyota, Honda en Peugeot) hebben wij de juiste olie. Ook voor minder bekende merken, of voor speciale auto's zoals oldtimers kunnen wij de juiste olie voor u verzorgen, vraag ons gerust en daag ons uit!

Versnellingsbak olie verversen

Ook versnellingsbak olie heeft net als motorolie helaas niet het eeuwige leven, er zijn fabrikanten die duidelijk aangeven wanneer uw versnellingsbak olie ververst moet worden, echter wordt dit niet altijd duidelijk vermeld.

Heeft u een automatische versnellingsbak? Dan adviseren wij om de +/- 100.000/150.000 kilometer uw versnellingsbak olie te verversen. Let wel op dat de ene automaatbak gevoeliger is als de andere en eerredder aan een oliewissel toe is.

Waarom olie verversen automaatbak? Wacht je te lang met het verversen van de olie in de automaatbak kan dit problemen als slippende automaatbak daarnaast zou een automaatbak soepeler functioneren na een olie verversing en het verversen van de olie voorkomt onnodige slijtage van de versnellingsbak.

Ook de olie van een handmatige versnellingsbak heeft niet het eeuwige leven, echter wordt hiervoor bij de meeste merken geen duidelijk advies voor vervanging/verversing gegeven.

Maar vooral de auto’s met meer power (omdat er bij deze motoren ook meer kracht op de versnellingsbak komt) wordt door ons wel geadviseerd om deze olie rond de 200.000 tot 250.000 kilometer te vervangen.

Vragen of direct een afspraak maken? Bel autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge via 0591 - 521 466

Uw auto schoon mee terug!

Nadat uw auto is gekeurd door onze keurmeesters doen wij uw auto gratis door onze wasstraat!

Altijd mobiel met een leenauto!

Wanneer u uw auto brengt voor een APK-keuring, kleine of grote beurt, schadeherstel of een elektrische storing, dan kunt u bij ons vervangend vervoer verwachten. Wij beschikken over 4 peugeot 107’s en een Volkswagen bedrijfsauto met trekhaak.

Eerlijk onderhoud voor eerlijke prijzen!

Niets is zo vervelend als een verrassing achteraf. Daarom brengen wij u vroegtijdig op de hoogte van de kosten die eventueel onderhoud met zich meebrengt. Komen we tijdens ons onderhoud zaken tegen die toch extra kosten met zich meebrengen dan doen wij u altijd even een belletje om overleg te plegen.

Vragen of direct een afspraak maken? Bel autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge via 0591 - 521 466

Misschien vind u dit interessant:

Wij hebben wisselende occasions van oa.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo