Olie verversen Volvo

Olie verversen Volvo

Rijdt u Volvo en uw auto toe aan een olie ververs beurt? Bij alle modernere Volvo’s krijgt u hiervoor een melding op het dashboard.

Bij de wat oudere generaties doormiddel van een oranje oliekannetje of een oranje steeksleutel (servies). Bij latere generaties krijgt u meestal in het dashboard, tijd voor regulier onderhoud.

Krijgt u een dergelijke servicemelding op het dashboard van uw Volvo? Neem dan gerust even contact op met Autobedrijf Tjeerdsma. Wij hebben niet alleen het antwoord op de vraag waar de melding voor is, maar wij kunnen u ook helpen met de servicebeurt.

Oliepeil laag Volvo

Een (te) laag oliepeil kan verschillende oorzaken hebben. Om te beginnen gebruiken erg veel auto’s wat olie tijdens het rijden. Het is dus erg normaal om eens in de paarduizend kilometer wat olie bij te vullen.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat de auto wat olie verliest. Dit kan dus voorkomen, maar is nooit goed. Zo kan er een kering of een pakking wat lekken. Hierdoor kan er wat olie weglopen, wegdruppen en het oliepeil te laag worden. Vroeger kon je dan altijd wel druppels olie onder de auto zien, tegenwoordig hebben alle alto’s afdekplaten onder het motorruim en zie je dit dus minder snel.

Is het oliepeil laag van uw Volvo en wilt u dit voor de zekerheid even laten nakijken door één van onze monteurs in de werkplaats? Neem dan gerust even contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Olie vervangen Volvo met oliefilter

Moet de olie vervangen worden van uw Volvo? Dan vervangen wij ook altijd direct het oliefilter. Het oliefilter (de naam zegt het al) filtert de olie die door de motor van uw auto gepompt wordt. In het oliefilter blijven mogelijke vuildeeltjes zitten zodat de motorolie die rondgepompt wordt schoner blijft.

Universeel BOVAG autogarage

Autobedrijf Tjeerdsma is een universele BOVAG autogarage. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt voor het onderhoud van alle automerken. Heeft u geen Volvo, maar bent u bijvoorbeeld opzoek naar een autogarage waar u terecht kunt om de motorolie van uw Renault of de motorolie van uw Volkswagen te laten vervangen? Bij BOVAG autobedrijf Tjeerdsma bent u aan het juiste adres.

Heeft u vragen of wit u misschien direct een afspraak inplannen? Bel ons dan via 0591 - 521 466.

Misschien vind u dit interessant:

Wij hebben wisselende occasions van oa.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Proefrit op locatie aanvragen?

Heeft u niet de tijd of niet de mogelijkheid om naar ons toe te komen? Wij komen bij u thuis of bij u op het werk voor een proefrit op locatie.