Olie verversen Opel

Olie verversen Opel

Olie verversen Opel: Geeft uw Opel aan dat de motorolie ververst moet worden? Dan bent u bij Autobedrijf Tjeerdsma aan het goede adres. Wij zorgen voor de beste olie die bij uw Opel past.

Waarom uw olie verversen?

Het verversen van de motorolie is een must als u de motor in goede conditie wilt houden. Het is belangrijk om regelmatig en optijd de olie van uw motor te vervangen. Rij niet te lang door met oude olie en laat uw motorolie regelmatig vervangen, op deze manier houdt u uw motor in top conditie.

Er zijn een verschillende redenen waarom u de motorolie van uw Opel moet verversen. De belangrijkste redenen zijn:

  • Dat er minder viezigheid in de olie zit. (Nieuwe olie is schoner)
  • Nieuwe motorolie kan roestvorming in de motor voorkomen.
  • Nieuwe motorolie heeft de juiste dikte, dit voorkomt lekkage op afdichtingen aan/in de motor.
  • Nieuwe motorolie zorgt ervoor dat de motor van uw Opel soepel en goed blijft lopen. Oude olie smeert minder, zuigers, assen etc. hebben hierdoor meer weerstand. Dit geheel zorgt ervoor dat de motor minder goed/soepel draait.

Als wij van autobedrijf Tjeerdsma uw motorolie van uw Opel vervangen, dan vervangen wij uiteraard ook direct het oliefilter.

Verschil per Opel

Het verversen van de olie in uw motor verschilt in hoeveelheid en dus ook in prijs. Het ligt er maar net aan welk model/type, brandstof en type motor u heeft. Wij passen de prijs en de soorten olie aan op het type Opel u heeft.

Wilt u nu exact weten wat de kosten zijn voor het verversen van de motorolie voor uw Opel? Neem dan gerust even contact met ons op.

Wanneer uw olie verversen van mijn Opel

Bij de ene Opelmotor is het al nodig om de olie te verversen bij 8.000 km. Terwijl bij de andere Opel het pas hoeft bij 20.000 km. Het hangt er ook vanaf of u vaak met een aanhangwagen, caravan of een kar achter uw auto rijdt. Hierdoor is de kans op het snel verversen van de olie een stuk groter.

Door het maken van korte ritten van 10 kilometer of korter is de kans op vervangen groter dan dat u lange ritten maakt. Dit komt doordat de olie snel veranderd van koud naar warm als u kleine ritjes maakt met uw Opel.

Kosten olie verversen Opel

De kosten voor het verversen van de motorolie in uw Opel zijn afhankelijk van type Opel en het type motor wat in uw Opel zit. Het kan zijn dat er een andere olie in de auto moet, daarnaast moet er in het ene type motor meer motorolie als in het andere type motor.

Wilt u exact weten wat de kosten zijn voor het vervangen van de motorolie in uw Opel? Neem dan gerust even contact met ons op. Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u vragen over het verversen van de motorolie in uw Opel of wilt u misschien direct een afspraak inplannen? Vul dan ons contactformulier in of neem tijdens openingstijden telefonisch contact met ons op, wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0591-521466.

Misschien vind u dit interessant:

Wij hebben wisselende occasions van oa.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Proefrit op locatie aanvragen?

Heeft u niet de tijd of niet de mogelijkheid om naar ons toe te komen? Wij komen bij u thuis of bij u op het werk voor een proefrit op locatie.