Olie verversen Opel Karl

Olie verversen Opel Karl: Moet de olie in uw Opel Karl ververst worden? Autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge is een erkend BOVAG garage en bij ons kunt u terecht met uw Opel Karl voor alle service en onderhoudsbeurten.

Naast onze modern ingerichte werkplaats die voorzien is van alle nieuwe technieken, gemakken en uitleesapparatuur, beschikken wij over de beste automonteurs. Moet de olie van uw Opel Karl ververst worden, dan kunt u deze dus met een gerust hart bij ons achterlaten.

Laat u de olie van uw Opel bij ons verversen? Dan vervangen wij uiteraard ook direct het oliefilter.

Vragen of direct een afspraak inplannen?
Olie laten verversen Opel Karl
Olie laten verversen Opel Karl

Als de olie van uw Opel Karl vervangen moet worden, krijgt u een melding op uw dashboard. Het ligt een beetje aan het type Opel Karl, de uitvoering en het bouwjaar hoe de melding exact weergegeven wordt.

In de meeste gevallen zou een oranje gekleurde servicemelding krijgen met de tekst “resterende levensduur olie xx%” of de melding “motorolie spoedig vervangen”. Vooral bij de laatste melding is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij de garage om de olie van uw Opel Karl te laten verversen.

Wilt u de olie laten verversen van uw Opel Karl? Plan dan direct online een afspraak in of bel Autobedrijf Tjeerdsma via 0591-521466.

Olie peilen Opel Karl
Olie peilen Opel Karl

Is het oliepeil onder niveau, dan geven de meeste moderne auto’s dit netjes weer op het dashboard. Maar, dat neemt niet weg dat het verstandig is om zo nu en dan zelf de olie te peilen van uw Opel Karl.

Gaat u zelf de olie peilen, dan kunt u niet alleen de hoeveelheid olie in uw motor controleren, maar ook direct de staat van de olie. Motorolie hoort een helderbruine/gouden kleur te hebben. Als u de olie peilt, kunt u het beste de peilstok met een witte doek of een wit papier (zoals keukenrol) schoonvegen en plaats de peilstok terug in de motor van uw Opel Karl.

Haal de peilstok weer omhoog, als het goed is moet er aan het onderste deel van uw peilstok olie zitten. Op het onderste deel van de peilstok staan twee markeringen, deze staan voor minimum en maximum. Als het goed is moet de olie aan de peilstok hier ergens tussen zitten.

Daarnaast kunt u zowel aan de doek als aan de peilstok de staat van de olie zien. Is dit een heldere, goudachtige kleur? Dan is de olie in goede conditie. Is de olie zwart? Dan zit de olie waarschijnlijk al langer in de motor. Hoe helderder de olie is, hoe beter uiteraard.

Let overigens bij de kleur wel op de brandstof van de auto. Bij een diesel blijven er vaak meer roetdeeltjes achter in de motor en kan de olie sneller zwart worden.

Heeft u de olie gepeild van uw Opel Karl en is er iets niet in orde? Is het oliepeil te laag, staat deze juist boven het maximum of is de olie pikzwart? Neem dan gerust eens contact met ons op of komen even langs bij ons. Wij kunnen dan het oliepeil en de olie nogmaals controleren en direct met een goede oplossing komen zodat u weer veilig op weg kunt.

Vragen of een afspraak maken om de olie van uw Opel Karl te laten verversen? Maak dan eenvoudig online een afspraak of bel Autobedrijf Tjeerdsma via telefoonnummer 0591-521466.

Olie vervangen Opel Karl
Olie vervangen Opel Karl

Moet de olie in uw Opel Karl vervangen worden? Dan gebruiken wij bij Autobedrijf Tjeerdsma altijd de beste Olie voor uw Opel Karl. Welke olie we exact gebruiken hangt af van het Type Opel Karl, het type motor en de brandstof.

Als wij de olie vervangen, vervangen wij uiteraard ook direct het oliefilter van uw Opel Karl. Door een oliefilter gaat de olie in uw auto een stuk langer mee. Het filter zorgt ervoor dat vuldeeltjes in het filter blijven hangen en niet terug het oliecircuit van de auto in gaan. Het is dus belangrijk dat verse olie een vers filter krijgt. Dit om de levensduur van de motorolie en dus van uw motor te verlengen.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 41 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.5 TSI ACT Highline Business R
Bouwjaar 2019
KM-stand 14561 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 671,00
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
2.0 TSI GTI
Bouwjaar 2018
KM-stand 76666 km 200 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 399,00
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
2.0 PHEV instyle
Bouwjaar 2015
KM-stand 139403 km 0 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 417,00