15
augustus

Waarom kiezen voor een BOVAG occasion?

Heeft u een tweedehands auto gezien en wilt u deze kopen? Maar hoe weet u of de verkoper betrouwbaar is en hoe komt u erachter of de occasion die u op het oog heeft een goede en betrouwbare auto is?

Als u  kiest voor een BOVAG occasion, u koopt deze bij een BOVAG autobedrijf en u ontvangt BOVAG garantie op de occasion dan kunt u er volledig op vertrouwen dat u een goede, betrouwbare occasion koopt. 

Is het een betrouwbaar bedrijf?

Is het een betrouwbaar bedrijf?

Om te beginnen kunt u op internet op zoek gaan naar het autobedrijf waar u zaken mee wilt gaan doen. Zoek naar reviews, bijvoorbeeld Google reviews. Vaak kunt u aan de hand van deze reviews al een goed beeld vormen van het autobedrijf. Vervolgens kunt u bekijken of het autobedrijf aangesloten is bij de BOVAG. Dit omdat zaken doen met een BOVAG garage verschillende voordelen kan hebben bij het kopen van een occasion.

Is het een betrouwbare occasion?

Doet u zaken met een betrouwbare garage, krijgt u garantie op de occasion? Dan kunt u er vaak op vertrouwen dat het allemaal goed zit. Toch hebben wij een aantal tips voor u waar u een occasion op kunt controleren voordat u deze koopt.

 

  • Controleer de onderhoudshistorie en de kilometerstand. Klopt de onderhoudshistorie, heeft de auto zijn beurten gehad en heeft de auto een logische kilometerstand?

 

  • Controleer de auto op gebruikssporen en zijn deze logisch te verklaren met de kilometerstand? Heeft u bijvoorbeeld een tweedehands auto gezien met nog geen 80.000 kilometer gelopen, maar zijn de pedalen versleten of heeft de bestuurdersstoel instapschade/gebruikssporen die niet matchen met de gereden kilometerstand?

 

  • Maak een goede proefrit. Zet hierbij de radio uit en luister goed of de auto geen rare geluiden maakt, maak een paar goede bochten, trek de auto een keer door en rem eens goed. Controleer tijdens de proefrit ook goed of alles werkt, verlichting, clignoteur, ruitenwissers, ruitensproeier, claxon, airco, kachel etc.

 

  • Vraag de verkoper expliciet naar gebreken of mankementen. Zijn er mankementen bekend, dan is de verkoper verplicht om deze te melden. Daarnaast heeft u zelf als kopende partij ook onderzoeksplicht.

 

  • Overweeg een aankoopkeuring. Bij een aankoopkeuring laat u de occasion zelf bij een door u gekozen garagebedrijf controleren. Dus niet het autobedrijf waar u de occasion koopt.


Maar zoals eerder gemeld, kiest u voor een BOVAG occasion en koopt u deze bij een BOVAG autobedrijf en ontvangt u  BOVAG garantie op de occasion? Dan kunt u er volledig op vertrouwen dat u een goede, betrouwbare occasion koopt. 
 

BOVAG garantie op een occasion?

BOVAG garantie op een occasion?

Als u een occasion koopt bij een BOVAG-autobedrijf, vraag dan naar BOVAG garantie. Het is belangrijk dat de BOVAG garantie is overeengekomen in het koopcontract. Is de BOVAG garantie overeengekomen in het koopcontract, dan heeft u recht op deze garantie.

De voorwaarden van deze BOVAG garantie zijn overigens afgestemd met de ANWB en Consumentenbond

Wat houdt de BOVAG garantie in?

Koopt u een occasion met BOVAG Garantie, dan houdt dit in dat tot 12 maanden na aankoop van de occasion deze kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren.

De BOVAG garantie dekt zowel de kosten van de manuren als van de onderdelen. Let wel op dat dit dus alleen geldt voor gebreken die al bestonden op het moment dat u de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode door normaal gebruik zijn ontstaan.

Lees hier alle BOVAG garantievoorwaarden

BOVAG autobedrijf Tjeerdsma

BOVAG autobedrijf Tjeerdsma

Heeft u vragen over de BOVAG garantie of heeft u een vraag over bijvoorbeeld één van onze BOVAG occasions? Neem dan gerust even contact met ons op.

Dit kan via het contactformulier, via e-mail en natuurlijk tijdens openingstijden telefonisch via telefoonnummer 0591 - 521 466.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 45 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Caddy
Volkswagen Caddy
2.0 TDI L1H1 BMT
Bouwjaar 2018
KM-stand 150509 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 377,00
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.5 TSI ACT Comfortline Business
Bouwjaar 2020
KM-stand 42244 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 572,00
Peugeot 208
Peugeot 208
1.2 PureTech Allure
Bouwjaar 2020
KM-stand 26646 km 101 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 377,00