19
juli

Autovakantie

Ook dit jaar met de eigen auto op vakantie? Ieder jaar zijn er weer duizenden Nederlanders die met eigen auto op vakantie gaan. Met eigen vervoer op vakantie gaan heeft veel voordelen, zo kunt u zelf bepalen wanneer u vertrekt, hoeft u vaak geen stress te hebben om een specifieke aankomst of vertrektijd. En bent u op uw vakantiebestemming dan heeft u uw eigen auto tot uw beschikking om uitstapjes te maken!

Het enige nadeel van met eigen vervoer op vakantie gaan, is dat u het risico loopt van pech onderweg.

Helaas kunnen wij pech onderweg niet voorkomen, maar wij hebben wel een aantal tips voor u om goed voorbereid op weg  te gaan om de kans op pech of problemen tijdens uw autovakantie zo klein mogelijk te maken.

Auto controleren voordat u vertrekt

Auto controleren voordat u vertrekt

Controleer één of twee dagen voor vertrek uw auto. Controleer het oliepeil, controleer de koelvloeistof en controleer de bandenspanning. Ook is het aan te raden om voor vertrek nog even de ruitenwisservloeistof bij te vullen en de staat van de ruitenwissers te controleren.

Daarnaast is het goed om even de verlichting van uw auto te controleren. En hangt u een caravan, vouwwagen of bagagekar achter de auto? Zorg er dan voor dat deze verlichting ook in orde is en controleer altijd even goed de staat van de banden van uw aanhanger. Geen droogte scheuren, juiste bandenspanning en voldoende profiel?

Als laatste is het verstandig om even het reservewiel te controleren indien aanwezig is. Controleer ook de band van het reservewiel op de juiste bandenspanning. En kijk of er een krik en het juiste gereedschap aanwezig zijn om de band te vervangen.

Let op: Veel moderne auto’s hebben geen reservewiel meer, maar een reparatieset. Wilt u toch liever een reservewiel bij uw auto? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij kunnen reservewielen leveren voor iedere auto. 

Goed voorbereid op reis

Heeft u de auto gecontroleerd op bovenstaande punten en is alles in orde? Dan is het toch altijd slim om een liter motorolie en een fles koelvloeistof mee te nemen. Controleer wel altijd vooraf welke motorolie en welke koelvloeistof in uw auto moeten, dan weet u zeker dat u de juiste vloeistoffen bij u heeft.

Daarnaast is het in verschillende Europese landen verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben voor iedere inzittende en in sommige landen is het verplicht om een verbandtrommel in de auto te hebben.

Ook is het aan te raden om voor vertrek de route te doorlopen. Zijn er tolwegen, welke betaalpassen worden hier geaccepteerd, moet hiervoor contant geld mee? En zijn er geen wegafsluitingen? De informatie op bijvoorbeeld Google Maps is hiervoor vaak goed te controleren, maar biedt helaas geen garantie dat er toch geen omleidingen zijn.

Een paar tips voor onderweg

Een paar tips voor onderweg

Komt u nu in een file te staan en loopt de temperatuur van de motor hierdoor (te) hoog op? Of raakt uw motor oververhit tijdens het oprijden van de berg met een zware caravan achter uw auto? Zet de airco uit en zet de kachel op maximale hoogte de ventilator om maximaal. Op deze manier onttrekt u maximaal warme lucht van de motor. Advies is vervolgens wel om naar de eerstvolgende veilige parkeerplek te rijden.

Controleer de afwijkende verkeersregels van het land waar u naartoe op vakantie gaat of de landen die u doorkruist. Voorbeelden zijn milieuzones waar u alleen met een specifiek vignet of milieusticker mag rijden. Afwijkende borden bijvoorbeeld, met verboden in te rijden en afwijkende maximumsnelheid bij regenachtig weer. 

Zomercheck auto en camper

Gaat u op vakantie of gaat u dit jaar met uw camper op pad en wilt u liever dat wij uw auto of camper controleren voor vertrek? Plan dan gerust een afspraak in bij Autobedrijf Tjeerdsma voor de auto zomercheck of de campercheck.

Wilt u een afspraak inplannen? Dan kunt u dit eenvoudig online doen, daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om telefonisch een afspraak in te dienen.
 

Voor nu wensen wij van Autobedrijf Tjeerdsma u een hele fijne vakantie toe!

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 50 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen GOLF Cabriolet
Volkswagen GOLF Cabriolet
1.2 TSI BlueMotion
Bouwjaar 2011
KM-stand 178083 km 105 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 167,00
Opel Mokka
Opel Mokka
1.4 T Cosmo
Bouwjaar 2016
KM-stand 112654 km 141 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 280,00
Audi A3
Audi A3
Sportback 1.2 TFSI Attraction Advance
Bouwjaar 2013
KM-stand 131447 km 105 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 222,00