Zomercheck

Met de auto op vakantie? Dan is het aan te raden om voor vertrek de auto zelf goed te controleren of om deze te laten controleren. Dus om een zomercheck uit te voeren of uit te laten voeren.

Het woord check/ controle zegt het al, er is niets mis met de auto. In heel veel gevallen wordt de auto voor de vakantie ook dagelijks gebruikt voor woon/ werk verkeer en in het weekend gaat u ook gewoon op pad. Maar toch adviseren wij deze zomercheck.
 

Waarom een Zomercheck?

Waarom een Zomercheck?

Waarom een Zomercheck? Omdat de auto vaak in één keer een langere rit gaat maken. Autorit woon werkverkeer (natuurlijk afhankelijk van waar u woont en werkt) blijft in de meeste gevallen onder de anderhalf uur. Daarnaast worden de meeste autovakantie reizen gemaakt naar warme gebieden en door drukte onderweg is de kans op file, in warm weer, statistisch gezien een stuk groter.

Kortom de auto krijgt een stuk meer te verduren en daarbij is vooraf controleren beter dan er achteraf achter komen dat iets niet in orde was.

Zomercheck auto

Bij een zomercheck wordt uw auto op meerdere essentiële punten gecontroleerd. Dit zijn onder andere punten met betrekking tot de verkeersveiligheid, maar natuurlijk ook werking aircosysteem, motorvloeistoffen en bijvoorbeeld staat van de ruiten worden nagekeken.

Een greep uit de punten waarop wij een auto controleren tijdens de zomercheck:

 • banden + bandenspanning
 • remschijven + remblokken
 • vloeistoffen (oliepeil, koelvloeistof, remvloeistof)
 • riemen en snaren
 • ruitenwisserbladen
 • accu
 • verlichting
 • werking aircosysteem
 • trekhaak + bekabeling

 

Heeft u nu vragen over onze zomercheck of wilt u afspraak inplannen om de zomercheck uit te laten voeren? Neem dan gerust even contact met ons op of plan eenvoudig online een afspraak in.

 

BOVAG campercheck

BOVAG campercheck

Bij de BOVAG campercheck wordt de camper op maar liefst 60 belangrijke punten gecontroleerd.

Wat maakt een campercheck speciaal? Bij een camper zomer check wordt naast de standaard auto of bedrijfsauto check (denk hierbij aan banden, vloeistoffen, remmen, riemen, verlichting etc.) ook de specifieke camper onderdelen gecontroleerd. Zo controleren wij onder andere:

 • De gasleidingen en de gasinstallatie
 • De drukregelaar (gas)
 • De elektriciteit (leidingwerk, aansluitingen, randaarde)
 • De camper opbouw/ cabine
 • Het watersysteem
   

Deze BOVAG campercheck wordt in de meeste gevallen in het voorjaar uitgevoerd zodat campereigenaren de vakantieperiode met een gerust gevoel de camper op pad kunnen.

Mogelijkheid voor vervangend vervoer
Mogelijkheid voor vervangend vervoer

Brengt u uw auto voor een APK, voor auto onderhoud of om een reparatie uit te laten voeren? Dan kunt u bij Autobedrijf Tjeerdsma altijd vervangend vervoer regelen. Wij beschikken hiervoor over verschillende Volkswagens UP's, waaronder één 100% elektrische e-Up! en een Volkswagen Caddy (bedrijfsauto) met trekhaak.

Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden met betrekking tot vervangend vervoer. 

Onderhoud voor eerlijke prijzen

Niemand houdt van verassingen achteraf. Daarom ontvangt u bij ons altijd vooraf een prijsindicatie. Of het nu gaat om onderhoud, reparatie of het laten uitvoeren van een APK. Stel, we zijn met uw auto bezig en lopen toch tegen zaken aan die wij vooraf niet hebben kunnen zien of goed hebben kunnen beoordelen en brengen deze punten veel extra kosten met zich mee? Dan nemen we altijd even contact met u op.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 42 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Caddy Cargo
Volkswagen Caddy Cargo
2.0 TDI
Bouwjaar 2021
KM-stand 44927 km 75 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 428,00
BMW X5
BMW X5
XDrive30d Corporate Lease High Executive
Bouwjaar 2013
KM-stand 187474 km 211 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 387,00
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
1.5 TSI R-Line
Bouwjaar 2020
KM-stand 72081 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00