Onderhoudsbeurt Citroën

Een onderhoudsbeurt is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw Citroën. Een onderhoudsbeurt is bedoeld om te zorgen dat uw auto in goede staat blijft, op de juiste manier blijft functioneren en dat u veilig met uw Citroën de weg op kan.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw Citroen op verschillende punten gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld een controle van de banden, het vervangen van olie en het vervangen of van filters. Daarnaast wordt uw Citroen tijdens een service of onderhoudsbeurt vaak ook even aan de diagnosecomputer gekoppeld om eventuele problemen of defecten op te sporen. 

Wanneer onderhoudsbeurt Citroën
Wanneer onderhoudsbeurt Citroën

Wanneer uw Citroën voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet, verschilt per Citroën. Dit is niet alleen afhankelijk van het model, maar ook van de leeftijd, het aantal gereden kilometers en de brandstof.

Doorgaans moet een auto naar de garage voor een onderhoudsbeurt tussen de 20.000 en 30.000 gereden kilometers of om de 24 maanden. 

Onderhoudsbeurt Citroën bij weinig gereden kilometers

Het kan zijn dat uw Citroën nog geen 10.000 kilometer heeft gereden, maar dat deze toch voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet. Wij krijgen dan ook wel eens de vraag of het onderhoud ook echt nodig is, ook bij zo weinig gereden kilometers. Het antwoord hierop is Ja, dat is nodig.

Korte uitleg: Ook al rijdt de auto niet, de olie en andere vloeistoffen verminderen wel in kwaliteit. Ook de kwaliteit van banden, riemen en andere rubber of kunststof onderdelen worden in de loop der tijd minder. Dus naast slijtage van het gebruik, kunnen onderdelen ook achteruit gaan door leeftijd.

Dit is ook de reden dat een beurt of na een x aantal kilometers of naar een x aantal maanden uitgevoerd moet worden.
 

Onderhoudsbeurt Citroën kosten
Onderhoudsbeurt Citroën kosten

Wat kost een onderhoudsbeurt voor uw Citroën? Dit verschilt per beurt en dit verschilt ook per auto. Afhankelijk van de leeftijd van de auto, het aantal gereden kilometers en de brandstof. Daarnaast is het ook van belang welk onderhoud uw Citroën de afgelopen periode heeft gehad.

Brengt u uw Citroën voor een onderhoudsbeurt naar Autobedrijf Tjeerdsma? Dan bekijken wij uiteraard vooraf welk onderhoud er uitgevoerd moet worden en wat de kosten worden voor de onderhoudsbeurt.

Wilt u weten wat de kosten worden voor de een onderhoudsbeurt aan uw Citroën? Dan kunnen wij u vooraf een prijsindicatie geven. U weet dan waar u aan toe bent, dit scheelt verrassingen achteraf.

Vervangend vervoer tijdens een onderhoudsbeurt

Brengt u uw Citroën voor een onderhoudsbeurt naar Autobedrijf Tjeerdsma? Dan bieden wij uiteraard de mogelijkheid aan tot vervangend vervoer. Wij hebben hiervoor onder andere personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s en zelfs leenfietsen!

Brengt u uw Citroën voor een onderhoudsbeurt en wilt u gebruik maken van vervangend vervoer? Geef dit dan wel even voortijdig aan. Dan zorgen wij ervoor dat wij een vervangend vervoermiddel voor u gereserveerd hebben.

Heeft u nog vragen over een onderhoudsbeurt Citroën? Of wilt u misschien direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust even contact met ons op. U kunt hiervoor het contactformulier invullen of ons tijdens openingstijden bellen.
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 46 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Audi A3
Audi A3
Sportback 2.0 TDI Ambiente Pro Line plus
Bouwjaar 2016
KM-stand 132666 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 331,00
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
1.2 TSI Comfortline
Bouwjaar 2014
KM-stand 174123 km 105 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 202,00
Opel Insignia
Opel Insignia
1.6 T Business+
Bouwjaar 2014
KM-stand 128624 km 170 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 258,00