Onderhoudsbeurt BMW

Om uw BMW in topconditie te houden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw BMW op tijd zijn service en onderhoudsbeurten krijgt. Tijdens een onderhoudsbeurt worden verschillende onderdelen van uw BMW gecontroleerd en verschillende onderdelen preventief vervangen, zodat uw BMW in goede conditie blijft en u met een gerust hart, veilig onderweg kunt.

Voor verschillende BMW’s zijn er verschillende onderhoudsbeurten. Dit is niet alleen afhankelijk van het type BMW, maar ook het type brandstof, het bouwjaar en het aantal gereden kilometers tellen hierbij mee. 

Wanneer onderhoudsbeurt BMW
Wanneer onderhoudsbeurt BMW

Wanneer uw BMW voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet, is meestal afhankelijk van de leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers. Eerder moest u vaak de boekjes van de auto raadplegen om te zien wanneer de auto voor een beurt naar de garage moest. Maar gelukkig geven vrijwel alle moderne auto’s dit tegenwoordig netjes aan met een melding op het dashboard.

Bij de meeste BMW modellen komt er melding SERVICE in oranje letters op het dashboard te staan. Afhankelijk per type of uitvoering komt hier ook nog een icoon van een auto bij te staan. Bij een aantal BMW modellen komt de tekst SERVICE niet op het dashboard maar staat het auto icoon op een garage brug afgebeeld. 

Welk onderhoud moet er uitgevoerd worden?

Uw BMW moet voor een onderhoudsbeurt naar de garage maar welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd? Wij bij autobedrijf Tjeerdsma lezen uw BMW uit. Wij krijgen direct in de uitleescomputer te zien welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld olie verversen zijn, filters vervangen etc.

Bij een service of onderhoudsbeurt doorlopen wij overigens ook altijd de auto op verschillende essentiële slijtage onderdelen. Denk hierbij aan banden, remschijven, remblokken, riemen etc.

Bij de meeste BMW modellen welke uitgerust zijn met het BMW iDrive systeem kunt u als bestuurder in het iDrive menu overigens de onderhoudshistorie inzien/ terugzien en bij de meeste modellen ook inzien welk onderhoud gepland staat. 
 

Laat de onderhoudsbeurt op tijd uitvoeren
Laat de onderhoudsbeurt op tijd uitvoeren

Geeft uw BMW een melding dat deze voor een service of onderhoudsbeurt naar de garage moet? Dan kunt u ook het beste direct even een afspraak inplannen.

Ons advies is om hier ook niet te lang mee te wachten. Te lang doorrijden kan achteraf schade geven. Rijdt u bijvoorbeeld te lang door met dezelfde olie, dan kan dit op den duur een dure reparatie opleveren.

Houdt uw BMW in topconditie en plan op tijd uw service en onderhoudsbeurten

BMW onderhoud inplannen?
BMW onderhoud inplannen?

Autobedrijf Tjeerdsma zit gevestigd in Nieuw-Weerdinge (gemeente Emmen) en is o.a. gespecialiseerd in BMW onderhoud voor Emmen en omstreken.

Wij zijn een onafhankelijk BOVAG autobedrijf, wat inhoudt dat u bij ons terecht kunt voor alle merken en type auto’s. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in Audi en Volkswagen, maar ook dé BMW specialist voor Emmen en omstreken.

Vragen of direct een afspraak maken voor BMW onderhoud? Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer 0591 521 466, vul het contactformulier in of plan direct eenvoudig online een afspraak in.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.4 TSI ACT Highline R-line
Bouwjaar 2018
KM-stand 118822 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli DSG
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00