Airco reparatie

Airco reparatie: Is de airco van uw auto stuk? Wordt het airco systeem niet meer koud, blijven de ventilatoren blazen maar komt er alleen meet lauwe of misschien zelfs warme lucht uit de luchtroosters? Grote kans dat er een issue is met de airconditioning.

Zet in dit geval direct de airco of het electronic climate control (ECC) systeem helemaal uit. Dit is belangrijk omdat het defect veroorzaakt kan worden omdat er geen koelmiddel of geen gas in het systeem zit.

Wordt de klacht veroorzaakt omdat er bijvoorbeeld een lek in het airco systeem zit en u laat de airco of de ECC aan staan kan ook de aircopomp kapot gaan. Uiteraard kan de klacht ook komen door een kapotte aircopomp, maar dit zou dus eerst onderzocht moeten worden.

Doet de airco het niet meer en wit u een afspraak maken om een airco reparatie uit te laten voren of wilt u weten wat de kosten zijn voor een airco reparatie? Neem dan contact op met Autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge. Vul hiervoor het contactformulier in of bel 0591 521 466.

Vragen of direct een afspraak inplannen?
Airco reparatie auto
Airco reparatie auto

Als er een afspraak gemaakt wordt voor airco reparatie is de vraag natuurlijk altijd, wat het gaat kosten. Zoals eerder genoemd moeten we uiteraard eerst weten waardoor de problemen veroorzaakt worden.

Zo kan het probleem van een airco die niet koud wordt veroorzaakt worden door een defecte aircopomp, door een lek in het systeem, te weinig aircogas,  maar bijvoorbeeld ook door een defecte sensor. Simpel voorbeeld, is een buitentempratuur sensor van de auto defect, krijgt computer verkeerde gegevens binnen, dit kan er dan voor zorgen dat het systeem denkt dat de airco niet aan hoeft.

Daarom moeten we dus altijd eerst even onderzoeken waardoor de klacht veroorzaakt wordt. Is het duidelijk waarom de airco niet koud wordt, bijvoorbeeld toch een defecte pomp. Dan kunnen wij u exact melden wat de kosten worden voor de nieuwe pomp, het vervangen van de pomp en het opnieuw vullen en op druk brengen van het aircosysteem.

Vragen met betrekking tot een airco reparatie, vragen over de kosten of wilt u misschien direct een afspraak inplannen bij Autobedrijf Tjeerdsma? Vul dan ons contactformulier in of bel 0591 521 466.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 51 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Comfortline
Bouwjaar 2021
KM-stand 121529 km 90 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 419,00
Volkswagen Crafter
Volkswagen Crafter
35 2.0 TDI L3H3 Highline
Bouwjaar 2022
KM-stand 74144 km 102 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 610,00
SEAT Ateca
SEAT Ateca
1.5 TSI Business Intense
Bouwjaar 2018
KM-stand 167511 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 390,00