Airco bijvullen

Airco laten vullen of airco laten bijvullen? Waarom moet de airco van de auto bijgevuld worden? Een best veel gestelde vraag.

Veel airco systemen verliezen langzaam koudemiddel. Dit met als resultaat dat de airco steeds iets minder goed gaat werken. De airconditioning van de auto wordt dus steeds een klein beetje minder koud. Dit proces verloopt overigens in zulke kleine stappen dat u dit niet direct door zou hebben.

Gemiddeld gezien verliest een airco systeem tussen de 5 en 10 procent koudemiddel per jaar! Is het aircosysteem droog of leeg? Dan is dit bijna een garantie dat het systeem, en specifieke te zijn de aircopomp kapot gaat.

Voorkom onnodige reparatiekosten en zorg voor goed functionerende airco, laat dus optijd uw airco bijvullen

Weten wat de kosten zijn of direct een afspraak inplannen om de airco bij te laten vullen? Vul ons contactformulier in of bel autobedrijf Tjeerdsma via 0591 521 466.

Vragen of direct een afspraak inplannen?
Airco bijvullen koudemiddel R124A en R1234YF gas
Airco bijvullen koudemiddel R124A en R1234YF gas

Autobedrijf Tjeerdsma is een onafhankelijk BOVAG autobedrijf. U kunt bij ons terecht voor airco onderhoud en airco reparatie met ieder merk en ieder type auto. Dit geld uiteraard ook voor de airco systemen.

Wij beschikken over de beste apparatuur en de modernste machines, zo ook voor het controleren en het op druk bijvullen van de airconditioning van uw auto.

Heeft u een moderne auto, dan is het airco systeem hoogst waarschijnlijk gevuld met het zo genoemden R1234YF gas. In de minder moderne auto’s wordt doorgaans het koudemiddel R124A gebruikt.

Welk systeem of welke vulling uw airco systeem uw auto ook heeft, bij ons kunt u altijd terecht en hebben voor beide systemen de juiste apparatuur in huis.

Airco bijvullen auto
Airco bijvullen auto

Heeft u het gevoel dat de airco in uw auto vroeger kouder was, heeft u het gevoel dat uw airco niet meer koud wordt of hoort u een borrelend geluid als u de airco aan zet? Grote kans dat uw aircosysteem bijgevuld moet worden.

Moet de airco van uw auto bijgevuld worden? Wacht hier dan iet te lang mee, want een droog gelopen airco systeem of een systeem waar te weinig gas of koudemiddel in zit gaat vrijwel altijd stuk. Dit omdat de pomp of de compressor die het koudemiddel of gas rondmoet pompen defect gaat van het rondpompen van alleen lucht.

Waarschijnlijk is de uitleg overbodig, maar kosten van het bijvullen van het airconditioning systeem staat in het niets bij het vervangen van een defecte airco-pomp.

Heeft u vragen over het bijvullen van de airco, wilt u weten wat de kosten zijn of wilt u misschien direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust even contact op met Autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw Weerdinge. Vul hiervoor het contactformulier in of bel 0591 521 466.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 53 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli DSG
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Crafter
Volkswagen Crafter
35 2.0 TDI L3H3 DC Highline
Bouwjaar 2022
KM-stand 68346 km 102 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 610,00