13
december

Wel of geen winterbanden?

Het is ons opgevallen dat we op straat en op de parkeerplaats dit jaar minder auto’s zien met winterbanden.

Natuurlijk wordt er minder gereden in verband met het vele thuiswerken. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren natuurlijk ook wel zachtere winters gehad en minder lange periodes met sneeuw en vorst. Maar, is het nu verstandig om winterbanden onder de auto te hebben of hoeft dat eigenlijk niet?

Wij kunnen daar duidelijk over zijn, wij van Autobedrijf Tjeerdsma adviseren zeker winterbanden voor de wintermaanden. Reden is simpel, een winterband is gewoon een veiligere keuze bij koud weer en bij sneeuw natuurlijk helemaal. De grip bij koude en winterse weersomstandigheden ligt een stuk hoger en ook de remweg bij koud weer en bij sneeuw is een stuk korter.

Winterbanden verplicht in Duitsland?
Winterbanden verplicht in Duitsland?

Een vraag die wij bij Autobedrijf Tjeerdsma ook regelmatig krijgen is of winterbanden verplicht zijn in Duitsland.

In Duistland bet u verplicht winterbanden onder de auto te hebben bij winterse omstandigheden. In Duitsland vallen wettelijk gezien de volgende omstandigheden onder winterse omstandigheden.

  • IJzel
  • Sneeuwmodder
  • Gladheid door sneeuw
  • Gladheid door rijpvorming
  • Gladheid door ijsvorming

 

Wilt u er zeker van zijn dan u goed zit met betrekking tot winterbanden in Duitsland? Dan is ons advies om van oktober tot april op winterbanden te rijden.

Heeft u vragen over winterbanden of heeft u andere vragen aan autobedrijf Tjeerdsma? Neem dan gerust even contact met ons op.