15
maart

De campercheck

Het is aan te raden om naast de verplichte APK, uw camper minimaal één keer per jaar een volledige controle beurt te geven. Wij adviseren om dit te doen voor het camper en kampeerseizoen begint.

De meeste campers staan in de wintermaanden een aantal maanden stil. Soms overdekt in een camperstalling of in de buitenlucht op een parkeerterrein of bij huis. Nadat de camper maanden heeft stilgestaan wordt deze vaak direct weer gebruikt voor een langere rit en een aantal overnachtingen. Uiteraard wilt u met een veilig gevoel de weg op en met een gerust hart een aantal dagen overnachten in uw camper.

Hiervoor is de campercheck ontwikkeld! Tijdens deze campercheck wordt uw camper op maar liefst 60 belangrijke punten gecontroleerd zodat u zorgeloos en goed voorbereid op pad kunt met uw camper.
 

Campercheck kosten

Campercheck kosten

Zoals hierboven al benoemd wordt uw camper tijdens de campercheck op maarliefst 60 belangrijke punten gecontroleerd. De campercheck kost € 89,-

Tijdens de campercheck controleren wij onder andere:

 • Staat van de banden, remmen en wielen
 • Veren, schokdempers en ophanging
 • Onderkant van het voertuig, leidingen, uitlaat etc.
 • Vloeistoffen motorruimte, denk aan motorolie, koelvloeistof, remvloeistof etc.
 • Ruiten, ruitenwissers
 • De staat van de camper opbouw
 • Gasinstallatie en leidingen
 • Schoonwatersysteem en leidingen
   

Wilt u een de campercheck laten uitvoeren bij Autobedrijf Tjeerdsma? Dan kunt u hiervoor eenvoudig een afspraak inplannen. Dit kan natuurlijk telefonisch via 0591 - 521 466 maar ook eenvoudig online! 

APK camper

Omdat de basis van veel campers een bedrijfsauto is, bijvoorbeeld een Fiat Doblo of een Renault Master of Mercedes Sprinter, gelden voor de APK veel dezelfde regels. Technisch gezien zijn de voertuigen ook heel erg vergelijkbaar. Maar een camper heeft toch een paar essentieel andere elementen die bij een APK niet gekeurd of gecontroleerd hoeven te worden.

Dit is ook een reden waarom wij van BOVAG Autobedrijf Tjeerdsma adviseren om een camper eens per jaar te laten controleren. En de campercheck kan natuurlijk goed gecombineerd worden met de camper APK.

Moet u uw camper APK keuren? Dan zijn er twee opties:

 • De APK2 voor lichte voertuigen. Deze APK geld voor campers met een toegestane maximummassa van niet meer dan 3.500 kg
 • De APK1 voor zwaardere voertuigen. Deze APK geld voor campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg.

 

Welke APK keuring voor uw camper van toepassing is kunt u vinden op het kentekenbewijs bij toegestane maximummassa. Uiteraard kunnen onze specialisten op basis van uw kenteken exact zien welke camper APK voor uw camper van toepassing is.
 

Camper onderhoud

Camper onderhoud

Wilt u uw camper in topconditie houden? Dan is het natuurlijk belangrijk om op tijd het periodieke onderhoud aan uw camper uit te laten voeren. Wanneer uw camper voor een onderhoudsbeurt of servicebeurt naar de garage moet, wordt dit bij de moderne campers, evenals bij moderne personenauto’s, op het dashboard weergegeven.

Naast deze onderhoudsbeurten moet een camper ook eens in de zoveel jaar of eens om de zoveel kilometers voor groot onderhoud naar de garage. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de distributieriem.

Moet uw camper voor onderhoud naar de garage? Dan bent u bij Autobedrijf Tjeerdsma helemaal aan het juiste adres. Wij hebben een ruime werkplaats en beschikken over de beste gereedschappen en de modernste apparatuur om het onderhoud aan uw camper vakkundig en professioneel uit te voeren. Uiteraard beschikken wij over een speciale camperbrug.

Reparatie camper

Naast een campercheck en het camper onderhoud, kunt u ook bij ons terecht om een reparatie uit te laten voeren aan uw camper. Geeft uw camper een storing, werkt de camper niet naar behoren of is er duidelijk wat er mis en zoekt u een goed, vakkundig adres om een reparatie aan uw camper te laten uitvoeren?

Dan bent u bij Autobedrijf Tjeerdsma aan het juiste adres. Wij beschikken over een moderne werkplaats die voorzien is van de beste gereedschappen, de modernste apparatuur, een camperbrug en de modernste diagnose apparatuur.

Belangrijk om te weten, Autobedrijf Tjeerdsma is een bij de BOVAG aangesloten, RDW erkend garagebedrijf. Het voordeel voor u als klant om uw camper te laten repareren bij een BOVAG garagebedrijf is dat u garantie krijgt op de uitgevoerde reparatie en de gebruikte onderdelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u misschien direct een afspraak inplannen om een reparatie uit te laten voeren, een afspraak inplannen om een onderhoudsbeurt uit te laten voeren of een afspraak inplannen voor een campercheck? Neem dan gerust even contact met ons op. 
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 50 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Mercedes-Benz B-Klasse
Mercedes-Benz B-Klasse
160 Business
Bouwjaar 2017
KM-stand 113580 km 102 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 0,00
Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc
2.0 TSI 4Motion Sport
Bouwjaar 2018
KM-stand 88321 km 190 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 0,00
Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
1.4 TSI Highline 7p.
Bouwjaar 2013
KM-stand 96518 km 141 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 251,00