13
maart

Camper onderhoud

Met het betere weer in aantocht en de start van de lente volgende week, staat ook het camper seizoen op het punt van beginnen. Na maanden van stilstand gedurende de winter, maken veel camper-eigenaren zich op voor de eerste ritten en uitstapjes van het jaar. Juist nu, wanneer u eropuit trekt met uw camper, wilt u zonder zorgen kunnen genieten van uw vrijheid.

Daarom is dit het uitgelezen moment om uw camper een grondige check te geven en het noodzakelijke onderhoud te laten uitvoeren. Zo kunt u verzekerd zijn van een veilige en betrouwbare reisgezel, klaar om samen nieuwe herinneringen te creëren dit kampeerseizoen.

Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor dat uw camper in topconditie is, zodat u met een gerust hart kunt vertrekken naar uw volgende avontuur!

Met een vertrouwd gevoel onderweg met uw camper

Met een vertrouwd gevoel onderweg met uw camper

Op pad gaan met uw camper moet leuk zijn, zonder zorgen over pech of problemen. Niets is zo vervelend als onverwachte problemen, zoals een defect aan uw camper of pech onderweg. Om deze zorgen voor te zijn, bieden wij naast de reguliere camper APK, de BOVAG campercheck aan.

Deze uitgebreide controle verzekert u ervan dat uw camper in optimale conditie is voor uw reis. Door proactief onderhoud en inspectie te combineren, minimaliseren we het risico op onaangename verrassingen. Zo kunt u met een gerust hart op reis gaan, wetende dat uw camper klaar is voor de weg en u veilig en comfortabel uw bestemming zult bereiken. Vertrouw op onze expertise en maak van uw vakantie een onbezorgde ervaring.

De BOVAG camper check

Laat nu uw camper doorlichten met de BOVAG campercheck bij Autobedrijf Tjeerdsma, nu voor maar € 89! We controleren uw camper op 60 essentiële punten tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Boek vandaag nog een afspraak voor deze check, een onderhoudsbeurt of de camper APK en maak gebruik van onze speciale tarieven. Mis deze kans niet om uw camper tegen een scherpe prijs grondig na te laten kijken!

Camper APK

Camper APK

Het laten uitvoeren van een camper APK verschilt aanzienlijk van een standaard auto APK. Niet elke werkplaats kan deze keuring uitvoeren, omdat er specifieke uitrusting vereist is, zoals een grote brug die groot genoeg is voor uw camper. Bovendien zijn er bij het keuren van een camper andere regels van toepassing dan bij een auto. Dit maakt het kiezen van de juiste plek voor uw camperkeuring nog belangrijker. Als het tijd is om uw camper te laten keuren, moet u bovendien weten dat er twee verschillende mogelijkheden zijn voor de APK, afhankelijk van de specificaties van uw camper. Dit onderstreept het belang van goed voorbereid zijn en de juiste informatie hebben voordat u uw camper voor de keuring brengt.
 

Moet u uw camper APK keuren? Dan zijn er twee opties:

  • Camper APK2: 
    Deze camper APK geld voor campers met een toegestane maximummassa van niet meer dan 3.500 kg
     
  • Camper APK1:  
    Deze camper APK geld voor campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3.500 kg

Welke camper APK keuring voor u van toepassing is kunt u vinden op het kentekenbewijs bij toegestane maximummassa. Weet u het niet zeker, geen probleem! Uiteraard kunnen onze specialisten op basis van uw kenteken exact zien welke camper APK voor uw camper van toepassing is.

Veiligheid in de camper

Veiligheid in de camper gaat verder dan alleen veilig onderweg zijn; het omvat ook de veiligheid tijdens het overnachten. Het installeren van rookmelders is een essentiële stap voor brandveiligheid, maar denk ook aan inbraakbeveiliging zoals goede sloten op deuren en ramen. Inbraken kunnen helaas ook plaatsvinden terwijl u rustig in uw camper slaapt, dus maatregelen treffen om dit te voorkomen is cruciaal. Het gebruik van raamsloten en een degelijk alarmsysteem kan helpen om ongewenste gasten buiten te houden.

Voor extra gemoedsrust is het uitrusten van uw camper met een GPS-tracker een slimme zet. Moderne campers hebben vaak al een dergelijk systeem, of het kan achteraf geïnstalleerd worden. Zo kunt u, in het geval van diefstal, exact traceren waar uw camper zich bevindt. Daarnaast is het handig voor situaties waarin u uw geparkeerde camper niet meer kunt vinden; met de meeste systemen kunt u via een app op uw telefoon eenvoudig de locatie van uw camper terugvinden.

Goed voorbereid op reis gaan betekent ook nadenken over deze aspecten van veiligheid, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw toekomstige reizen.
 

Vragen?

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, wilt u bijvoorbeeld weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het camper onderhoud, het laten uitvoeren van een camper APK of heeft u andere vragen aan Autobedrijf Tjeerdsma? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.4 TSI ACT Highline R-line
Bouwjaar 2018
KM-stand 118822 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli DSG
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00