14
juni

Besparen op brandstofverbruik?

Eigenlijk hoeven wij er niet over te beginnen want iedereen om u heen en uzelf heeft het er waarschijnlijk ook al over gehad. Alles, maar dan ook echt alles wordt met rap tempo duurder

Energiekosten, de boodschappen en in april van dit jaar heeft het kabinet besloten dat de benzine vanaf 1 juli 2023 maar liefst € 0,138 per liter duurder gaat worden. Diesel stijgt overigens met € 0,099 cent per liter en LPG met € 0,06 per liter.

Hoe kunt u besparen op brandstofverbruik?

Hoe kunt u besparen op brandstofverbruik?

Wist u dat u wel tot 10% brandstof kan besparen met zuinig rijden? En dit is niet alleen prettig voor de portemonnee maar natuurlijk ook voor het milieu!

Onderstaand enkele tips hoe u zelf kunt besparen op het brandstofverbruik van uw auto.

Bandenspanning

Als u rijdt met een te lage bandenspanning, neemt de rolweerstand van de auto toe. De motor van de auto moet dus meer energie leveren om de auto te laten rijden, wat dus weer meer brandstof kost.

Met alleen de juiste bandenspanning kunt u wel tussen de 2 tot 5% brandstof besparen. Daarnaast gaan autobanden met de juiste bandenspanning ook nog eens langer mee. Win, win dus!

Ons advies is dan ook om minimaal eens in de twee maanden de bandenspanning te controleren en de banden op te pompen.
 

Schakel vroegtijdig over
Schakel vroegtijdig over

Door snel over te schakelen naar een hogere versnelling, voorkomt u dat de motor onnodig veel toeren maakt. Hoe minder toeren de motor maakt, hoe zuiniger de auto rijdt.

En wist u dat de snelheid ook een heel groot verbruik of juist bespaar factor kan zijn. Op de Nederlandse autosnelwegen mag overdag nog maar 100 km/h worden gereden. Bij 100 km/h verbruikt een auto ongeveer 15 tot 25% minder brandstof dan bij een snelheid van 130 km/h! 

Gebruik een navigatiesysteem

Moet u ergens naar toe, dan is het slim om uw bestemming vooraf in te voeren in een navigatiesysteem of app. Neem bijvoorbeeld de app van Google Maps, deze geeft tegenwoordig de meest zuinige route standaard weer. Door direct de juiste en hierbij ook nog eens de meest efficiënte route te nemen, maakt u geen onnodige kilometers en heeft u dus geen onnodig brandstofverbruik
 

Cruise control

Cruise control

Maakt u een lange rit en moet er over een langere afstand een constante snelheid aanhouden worden? Gebruik dan de cruise control! Dit is niet alleen veel comfortabeler maar de auto op constante snelheid houden bespaart ook nog eens brandstof!
 

Laat het onderhoud regelmatig uitvoeren

Door minimaal eens per jaar het onderhoud aan uw auto goed, professioneel en vakkundig te laten uitvoeren, kunt u ook besparen op uw brandstofkosten.

Een aantal voorbeelden:

  • Eén of meerdere wielen lopen niet soepel. Dit kan bijvoorbeeld komen door slijtage aan lagers of door een remklauw die wat vast blijft zitten. Tijdens het onderhoud wordt dit geconstateerd, verholpen en de auto zou na deze ingreep minder rolweerstand hebben.

 

  • Vreemde bandenslijtage. Tijdens het onderhoud komt de monteur er achter dat de banden op een vreemde manier slijten. Deze slijtage wordt veroorzaakt door de hogere rolweerstand op die specifieke band. Na inspectie blijkt de uitlijning van de auto niet meer in orde te zijn. Na het opnieuw uitlijnen van de auto rijdt de auto niet alleen stukken lekkerder, maar ook hier zou de rolweerstand verminderd zijn.

 

  • Bij inspectie van de motorruimte blijkt het luchtfilter erg vies te zijn. De motor krijgt hierdoor niet de juiste hoeveelheid lucht, wat resulteert in een niet optimale verbranding van de brandstof. Na het vervangen van het luchtfilter is de verbranding van de brandstof wel optimaal! Ook dit bespaart uiteraard weer in brandstofverbruik.
     
Airconditioning uit?

Airconditioning uit?

De airconditioning geeft natuurlijk erg veel comfort in de auto, maar wist u dat de airconditioning ook een echte energievreter kan zijn? Schrik niet, maar afhankelijk van waar u rijdt, in de stad of buiten de bebouwde kom, kan de airco van een moderne auto een meerverbruik hebben van tussen de 5 en 15% brandstof.
 

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsitem nog vragen over het besparen van brandstof? Heeft u vragen met betrekking tot het onderhoud aan uw auto of wilt u misschien direct een afspraak inplannen om het onderhoud aan uw auto uit te laten voeren?

Neem dan gerust even contact met ons op, dit kan openingstijden via telefoonnummer 0591 - 521 466 of vul eenvoudig ons contactformulier in.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
250 e
Bouwjaar 2021
KM-stand 44975 km 0 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 629,00
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
2.0 TDI GTD
Bouwjaar 2015
KM-stand 174506 km 184 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 329,00
Audi A1
Audi A1
Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line
Bouwjaar 2012
KM-stand 113625 km 122 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 290,00