14
februari

Auto kopen of financial lease?

Vindt u de auto van uw dromen bij Autobedrijf Tjeerdsma? Dan kunt u ervoor kiezen om het bedrag van de door u uitgezochte auto in één keer te betalen of kiezen voor financial lease.

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van financial lease en wat zijn de nadelen hiervan?

Ook willen wij direct even antwoord geven op een vraag die wij enorm vaak krijgen. Lease, dat is toch alleen voor zakelijke rijder en voor bedrijven?

Het antwoord is nee. De meeste auto’s die via financial lease gereden worden zijn particuliere klanten. Dat neemt niet weg dat financial lease voor zakelijke gebruikers ook grote voordelen kan hebben. Hierover leest u verder in dit item meer. 

Financial lease? wat zijn de voordelen?

Financial lease? wat zijn de voordelen?

Bij autobedrijf Tjeerdsma kunt u ervoor kiezen om de auto die u wilt kopen in één keer te betalen of de auto (deels) via bijvoorbeeld financial lease te gaan rijden.

Eerst voor een nieuwe auto sparen en dan pas kopen of uw droomauto direct rijden via financial lease? Een voordeel van financial lease is dat u niet vooraf maanden of misschien wel jaren hoeft te sparen voor uw droomauto. Nog een voordeel van financial lease is dat u direct (economisch) eigenaar bent van de auto.

Nog een voordeel van financial lease is dat u zelf het leasebedrag, de slottermijn en de looptijd bepaalt. De het leasebedrag hoeft dus niet gelijk te zijn aan de aanschafprijs van de auto. Stel u heeft nog een inruil auto en ook nog zelf een bedrag gespaard dan kunt u dit verrekenen met het leasebedrag.

Financial lease? Wat zijn de nadelen?

Wat zijn de nadelen van financial lease? Hierboven hebben we een aantal hele mooie voordelen benoemd maar er zijn ook een aantal nadelen aan financial lease.

Om direct maar met het grootste nadeel te beginnen. U betaalt een maandelijks leasebedrag over een looptijd van bijvoorbeeld 24, 48 of 60 maanden. Aan het einde van deze financial lease looptijd blijft vaak een slotbedrag over. Als dit bij elkaar opgeteld wordt, heeft u in verhouding altijd meer betaald dan de vraagprijs van de auto. Met andere woorden, financial lease kost geld!

Daarnaast bent u bij financial lease direct economisch eigenaar van de auto. Dat is een voordeel want de auto is economisch gezien van u en staat dan ook op uw naam. Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, de belasting en het onderhoud van uw auto.

Maar wat is nu beter, kopen of via financial lease? Zoals hierboven beschreven staat, beide hebben voordelen en beide hebben nadelen. Vaak moet u ook iets kiezen waar u het beste gevoel bij heeft.
 

Financial lease voor de zakelijke rijder

Financial lease voor de zakelijke rijder

Gaat u de auto zakelijk gebruiken? Dan kan financial lease nog een aantal voordelen voor u hebben. Zo hoeft u niet in één keer het hele bedrag van de auto te missen. U houdt financiële ruimte om verder te investeren in uw onderneming.

Daarnaast kunt u in verschillende gevallen profiteren van fiscale voordelen mede doordat u met financial lease direct eigenaar bent van de auto. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fiscale afschrijving, inversteringsaftrek en renteaftrek.
 

Uw huidige auto inruilen bij Autobedrijf Tjeerdsma?

Vindt u de auto van uw dromen bij Autobedrijf Tjeerdsma? Dan kunt u natuurlijk te allen tijde uw huidige auto inruilen op de auto die u wilt gaan kopen. Bij financial lease wordt het inruilbedrag natuurlijk, net zoals bij het kopen van de auto, verrekend met de prijs van de te kopen auto.

Heeft u nu de auto van uw dromen bij ons zien staan en wilt u de mogelijkheden van financial lease eens met ons bespreken? Wij kunnen voor u, op maat voor uw situatie, alle voordelen en nadelen op een rijtje zetten met de exacte leasebedragen, looptijd etc. Dit doen wij uiteraard graag en geheel vrijblijvend voor u.

Vragen of misschien direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
250 e
Bouwjaar 2021
KM-stand 44975 km 0 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 629,00
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
2.0 TDI GTD
Bouwjaar 2015
KM-stand 174506 km 184 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 329,00
Audi A1
Audi A1
Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line
Bouwjaar 2012
KM-stand 113625 km 122 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 290,00