13
juli

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

We zitten in de laatste week voor de schoolvakanties, nog maar tweeëneenhalve week en dan is het bouwvak!

De vakantie staat voor de deur en maar liefst 8 op de 10 Nederlanders is ook daadwerkelijk van plan op vakantie te gaan. Ook dit jaar zal het grootste deel van de vakantiegangers met de auto op vakantie gaan.

De meest populaire vakantielanden van 2022 zijn Nederland op nummer één, gevolgd door Duitsland, Frankrijk, België en Italië. Deze landen zijn uiteraard allemaal goed te bereiken met eigen vervoer.

goed voorbereid op vakantie te gaan
Een aantal tips om
goed voorbereid op vakantie te gaan

Controleer de auto voor vertrek of laat de auto voor vertrek controleren. Controleer het oliepeil, controleer de koelvloeistof, vul de ruitenwisservloeistof, controleer de bandenspanning, controleer de aanwezigheid, de bandenspanning en de staat van het reservewiel etc.

Neem voor de zekerheid altijd een bus/ flacon olie en een fles koelvloeistof mee. Geeft uw auto een melding of komt u er zelf achter dat één van de vloeistoffen aangevuld dient te worden? Dan is het handig dat u de juiste vloeistoffen al bij u heeft.

Vergeet de papieren niet: Zorg voor vertrek dat u alle officiële en benodigde papieren bij elkaar heeft. Denk dan aan kentekenbewijs, de groene kaart, keuringsbewijs etc. van de auto. Maar vergeet daarnaast ook uw rijbewijs en legitimatie niet.
 

Verplicht in de auto
Verplicht in de auto

Verplicht in de auto: In landen om ons heen gelden soms andere regels dan bij ons in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld in Duitsland verplicht om een verbandtrommel in de auto te hebben en een gevarendriehoek te gebruiken bij pech onderweg. Daarnaast is het verplicht om een reflecterend veiligheidsvest binnen handbereik in de auto te hebben voor alle inzittenden. Zoek voor vertrek dus goed uit welke regels er gelden in welke landen.

Tanken in het buitenland

Tanken in het buitenland: Tanken kan in het buitenland soms verwarrend zijn. Brandstoffen hebben soms andere namen. In Europa zijn pomphouders verplicht om de nieuwe, witte brandstof stickers te gebruiken zoals E5, E10 voor benzine en B7 voor diesel. Daarnaast wordt er in het buitenland niet altijd iedere bankpas geaccepteerd. Tip is om altijd wat contant geld mee te nemen mocht een pas bijvoorbeeld niet geaccepteerd worden.

Neem de reservesleutel mee
Neem de reservesleutel mee

Neem de reservesleutel mee: Een van de belangrijkste tips; neem een extra autosleutel mee. Eén sleutel bewaart u zelf, de ander bijvoorbeeld uw partner. Verliest u een sleutel, wordt de sleutel gestolen? Dan heeft u ten alle tijde de reservesleutel bij de hand.

Daarnaast zit er in een moderne autosleutel techniek voor de startonderbreker. Springt u per ongeluk in het zwembad met de autosleutel nog in de broekzak? Grote kans dat de auto niet meer wil starten omdat de techniek om de startonderbreker uit te schakelen niet meer werkt.. 

een lange autorit?
Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op
een lange autorit?

Bovenstaande tips hebben hoofdzakelijk te maken met de auto. Maar hoe kunt u zichzelf nou goed voorbereiden op een lange autorit? Ook hiervoor hebben we een aantal tips!

Begin uitgerust aan de reis: Wilt u in de ochtend vroeg vertrekken, ga dan de avond ervoor ook een aantal uur eerder naar bed. Plan iedere twee uur minimaal een 15 minuten stop in. Daarnaast is het te adviseren om regelmatig te wisselen van bestuurder.

Begin de rit met een volle tank brandstof. Tank de auto af voor de reis begint. Zo weet u dat u de eerste paar honderd kilometer kunt rijden zonder er over na hoeven te denken waar te tanken en dus een tankstop in te plannen. Dit zal u rust geven en op deze manier rijdt u het eerste deel van uw reis een stuk relaxter.

Begin de rit met een volle tank brandstof
Begin de rit met een volle tank brandstof

Neem wat eten en vooral drinken mee. Ook al bent u van plan stops in te plannen. Het is altijd mogelijk om een file in te rijden of om een andere reden oponthoud te hebben. Zorg voor wat te eten en vooral voor drinken mocht het nodig zijn.

Zorg voor een goede, fijne temperatuur in de auto en zorg voor zonneschermen. Zorg dat de temperatuur in de auto aangenaam is, niet te koud niet te warm. Daarnaast is het aan te raden om zonneschermen te gebruiken voor de achterramen en eventueel de achterruit.

Het laatste vooral als er kinderen of andere mensen op de achterbank zitten. Maar ook al zit er niemand op de achterbank, dergelijke zonneschermen zorgen ervoor dat het minder warm wordt in de auto wanneer de zon erop schijnt.
 

voor een lange autorit
Anti verveel tips
voor een lange autorit

Anti verveel tips voor een lange autorit: Een lange autorit, een aantal van ons vindt het heerlijk. Uren achter elkaar rijden, je ziet het landschap om je heen veranderen… Maar de ander vindt het vreselijk en verveeld zich al na een half uur.

Wat kun je doen om lange autorit leuker te maken?
Zorg voor goede muziek! Heeft de autoradio de mogelijkheid om muziek van de telefoon af te spelen? Zorg dan voor goede afspeellijsten en maak deze offline beschikbaar. Misschien heeft u maar een kleine databundel voor het buitenland, daarnaast is mobiel internet bereik zoals wij in Nederland hebben niet standaard voor de landen om ons heen.
 

Podcasts en audioboeken: Naast muziek is het natuurlijk ook mogelijk om in de auto te luisteren naar spannende audioboeken of informatieve podcasts. Ook hiervoor geldt; maak deze vooraf offline beschikbaar, mocht er geen mobiele data zijn dan kunt u gewoon door luisteren.

Doe een spelletje (ook leuk voor kinderen). Er zijn verschillende spelletjes die onder het autorijden gedaan kunnen worden. Spelletjes waar zelfs de bestuurder aan mee kan doen!

Tel bijvoorbeeld de gele auto’s, ben je in het buitenland? Hoeveel Nederlandse kentekens zie je. Of maak vooraf een autobingo. Neem bijvoorbeeld 10 punten, wie deze het eerste ziet heeft de auto bingo gewonnen.

Ik ga op vakantie en ik neem mee...
Ik ga op vakantie en ik neem mee...

En als laatste natuurlijk, het leukste spelletje voor in auto tijdens de vakantie… Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Dit spel gaat als volgt: Eén van de inzittende start het spel door te zeggen: “ik ga op reis en ik neem mee…” en dan noemt hij of zij wat hij of zij mee neemt op reis, bijvoorbeeld een schone onderbroek. “Ik ga op reis en ik neem mee… een schone onderbroek” De volgende speler bedenkt wij hij of zij wil meenemen (bijvoorbeeld een paar sokken) en benoemt dit na het item van de eerste speler. 
 

Speler twee zou dan zeggen “ik ga op reis en ik neem mee… een schone onderbroek en een paar sokken” De speler die hierna komt, bedenkt wij hij of zij wil meenemen (bijvoorbeeld een vouwfiets) en benoemt dit na het item van de eerste speler. Speler twee zou dan zeggen “ik ga op reis en ik neem mee… een schone onderbroek, een paar sokken en een vouwfiets”

Als iedereen in de auto is geweest, gaat de eerste speler gewoon door, net zo lang tot er iemand een fout maakt of niet meer weet welke items er allemaal opgesomd moeten worden. De persoon die de fout maakt heeft het spelletje verloren.
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.4 TSI ACT Highline R-line
Bouwjaar 2018
KM-stand 118822 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 533,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
2.0 TDI L2H1 28 Bulli DSG
Bouwjaar 2024
KM-stand 20 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 1.030,00