Olie verversen

Olie verversen

Het verversen van de motorolie is een must als u de motor in goede conditie wilt houden.. Het is erg belangrijk om de motorolie regelmatig te verversen.Dit zodat u de motor schoon blijft en hier geen problemen mee zult krijgen. Meder met het verversen van olie zorgt u ervoor dat de motor in goede staat blijft. En dat heeft enkele redenen.

Door het regelmatig verversen van de olie:

  • Wordt de wrijving in uw motor minder.
  • Wordt de slijtage van de bewegende onderdelen beperkt.
  • Heb je een betere koeling en warmte afvoer van de motor.
  • Voorkom je sneller dure reparaties of vervangingen aan de motor.

 

Olie verversen bij Autobedrijf Tjeerdsma

Wij bij Autobedrijf Tjeerdsma hebben een selectie gemaakt van de beste olie voor uw auto. Het verversen van de olie alleen is natuurlijk niet genoeg. Als uw oliefilter vies is heeft het namelijk geen zin om de olie te verversen. Het vangt namelijk al het zweefvuil op wat er in de olie zit en raakt dus een keer verstopt. Het is dus een noodzaak om deze ook te vervangen voor u de olie ververst. Als u uw olie laat verversen bij Autobedrijf Tjeerdsma, dan zorgen wij er uiteraard ook voor dat uw oliefilter ook direct wordt vervangen.

Naast het vervangen van de motorolie beschikt Autobedrijf Tjeerdsma ook over moderne apparatuur om uw auto uit te lezen. Zo kunnen wij de melding om de olie te verversen uit uw boordcomputer en dus van het dashboard halen.

Hoe vaak uw olie verversen?

Hoe vaak u de olie moet verversen ligt er aan welk type auto, welk merk auto en welk type motor er in uw auto zit. Bij de ene motor moet de olie om de 20.000 kilometer worden vervangen. Terwijl dit bij andere auto’s om de 8.000 kilometer al is. Rijdt u veel met een aanhangwagen of caravan heeft u kans op verversen van de olie veel sneller en vaker.

Maakt u vaak korte ritten (10km) met uw auto dan is de kans op verversen sneller. Dit komt door de snelle wisseling van tempratuur in de motor. Als dit snel van koud naar warm gaat en zo ook weer van warm naar koud in een korte tijd. Dan kan het ervoor zorgen dat uw olie vaker ververst moet worden.

Wij van Autobedrijf Tjeerdsma weten natuurlijk wanneer, hoe en of de olie van uw motor ververst moet worden. Als u uw olie laat verversen bij autobedrijf Tjeerdsma, dan zorgen wij er uiteraard ook voor dat uw oliefilter ook direct wordt vervangen.

Kosten olie verversen

De kosten voor het verversen van uw motorolie zijn dus afhankelijk van het auto merk, het type en het type motor wat in uw auto zit. Er zijn verschillende olietypen, daarnaast gaat er in de ene motor meer olie dan in de andere.

Wilt u exact weten wat de kosten zijn voor het vervangen van de motorolie? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij kunnen exact zien wat de kosten worden voor het vervangen van de motorolie in uw auto en kunnen dan eventueel ook direct een afspraak inplannen.

Vragen of direct een afspraak inplannen? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0591-521466 en buiten werktijden kunt u ook ons contactformulier invullen, wij nemen dan de eerst volgende werkdag contact met u op.

Misschien vind u dit interessant:

Wij hebben wisselende occasions van oa.
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Wij blijven geopend!

Op 23-02-2021 is tijdens de persconferentie aangegeven dat winkels en showrooms weer open mogen voor klanten op afspraak. Klik op de knop rechts voor alle informatie.