25
mei

Wordt de airco nog wel ijskoud?

De zomer komt eraan en we hebben de eerste warme dagen al gehad! Heerlijk! Met de warme dagen van de afgelopen tijd hebben de meeste onder ons de airco in de auto ook alweer aan gehad.

Dit gaat tegenwoordig bij de meeste moderne auto’s volledig automatisch. Dit omdat deze zijn uitgevoerd met een elektronische klimaatregeling. Bij deze auto’s hoeft u dus niet een ac-knopje in te duwen, maar staat de elektronische klimaatregeling bijvoorbeeld ingesteld op 19,5 graden en zorgt dit systeem ervoor dat het in de auto niet kouder, maar dus ook niet warmer wordt dan de aangegeven 19,5 graden.

Wordt de airco niet meer ijskoud?
Wordt de airco niet meer ijskoud?

Het kan voorkomen dat de airco niet meer ijskoud wordt, in veel gevallen moet het aircosysteem dan bijgevuld worden. Overigens wordt sowieso geadviseerd om het aircosysteem eens in de twee jaar te laten vullen op dergelijke druk problemen te voorkomen.

Het aircosysteem is uw auto is een gesloten systeem waar airco koudemiddel onder druk in zit. Voor het vullen van de airco is speciale apparatuur nodig, waarover wij uiteraard beschikken! Het systeem kan gevuld zijn met het R1234YF gas of het R124A airco koudemiddel, bij Tjeerdsma beschikken we over de juiste apparatuur om beide systemen, op de juiste wijze bij te vullen.
 

Wordt de airco helemaal niet meer koud?
Wordt de airco helemaal niet meer koud?

Doet de airco in uw auto helemaal niets meer? Dan is de kans groot dat er een defect zit in het systeem. De meest voorkomende defecten bij een aircosysteem die niet meer koud wordt zijn:

  • Te weinig airco koudemiddel/ te weinig druk in het systeem
  • Een lek in de leidingen van het aircosysteem
  • Defecte aircopomp
  • Defecte temperatuursensor
  • Defecte verdamper
     

Uiteraard zijn er verschillende redenen waarom de airco niet of niet goed functioneert, maar, bovenstaande zijn een aantal veel voorkomende oorzaken.

Heeft u nu problemen met uw aircosysteem, maar wilt u met de warme dagen in het vooruitzicht wel genieten van een heerlijk koele auto? Neem dan gerust even contact met ons op.

Auto airco laten reinigen
Auto airco laten reinigen

Het aircosysteem in uw auto, voert via een buizennetwerk achter uw dashboard de afgekoelde, frisse lucht uw auto in. Maar, in dit buizennetwerk kunnen zich schimmels en bacteriën nestelen en ophopen.

Gebruikt u de airco in uw auto onregelmatig, staat bijvoorbeeld de de airco uitgeschakeld in de wintermaanden dan vergroot u de kans dat deze schimmels en bacteriën zich nestelen en ophopen.
 

Neemt u na een periode de airco niet gebruikt te hebben deze in gebruik en ervaart u muffe, onaangename geur in uw auto? Dan is ons advies om de airco te laten reinigen. Want naast dat dit een onaangename geur geeft, worden de bacteriën en schimmels ook uw auto ingeblazen.

Auto airco controle en onderhoud
Auto airco controle en onderhoud

Het is verstandig om uw aircosysteem ieder jaar na te laten kijken, daarnaast is het advies om het aircosysteem van uw auto iedere twee jaar te laten bijvullen en eventueel te laten reinigen.

Ook is het advies om regelmatig de pollenfilters en het het interieurfilter te laten vervangen. Dit bijvoorbeeld tijdens de grote beurt van uw auto of eens in de twee a drie jaar. 

Wilt u uw auto airco laten onderhouden, auto airco laten reinigen, uw auto airco laten bijvullen of uw auto airco laten repareren? Neem dan gerust even contact op met Autobedrijf Tjeerdsma om de mogelijkheden te bespreken. Vul ons contactformulier in, of bel 0591 - 521 466.
 

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 49 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
250 e
Bouwjaar 2021
KM-stand 44975 km 0 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 629,00
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
2.0 TDI GTD
Bouwjaar 2015
KM-stand 174506 km 184 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 329,00
Audi A1
Audi A1
Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line
Bouwjaar 2012
KM-stand 113625 km 122 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 290,00