Olie verversen Volkswagen Touran

Wij van Autobedrijf Tjeerdsma staan altijd voor u klaar! Ook als het gaat om het verversen van motorolie bij uw Volkswagen Touran. Autobedrijf Tjeerdsma maakt gebruik van de beste olie soorten die ook erg geschrikt is voor de Volkswagen Touran.

Het is erg belangrijk om uw motorolie zo nu en dan te vervangen. Door het vervangen van uw motorolie, zorgt u er voor dat de motor van uw Volkswagen up in goede staat blijft. Door het regelmatig verversen van de olie:

  • Wordt de wrijving in uw motor minder.
  • Wordt de slijtage van de bewegende onderdelen beperkt.
  • Heb je een betere koeling en warmte afvoer van de motor.
  • Voorkom je sneller dure reparaties of vervangingen aan de motor.
Vragen of direct een afspraak inplannen?
bij Autobedrijf Tjeerdsma
Olie verversen Volkswagen Touran
bij Autobedrijf Tjeerdsma

Bij een motorolie beurt aan uw Volkswagen Touran bij Autobedrijf Tjeerdsma wordt de olie vervangen en ook het oliefilter.

Het oliefilter vangt alle viezigheid en vuil op als de olie door de motor loopt. Het oliefilter moet daarom ook altijd worden vervangen als de motorolie wordt ververst. Het heeft anders geen zin om de olie te verversen, omdat het dan direct weer vuil is.

Als u hier verdere vragen over heeft kunt u altijd bij ons terecht. U kunt ons tijdens openingstijden telefonisch bereiken en natuurlijk altijd via ons contact formulier.

Wanneer moet ik de olie vervangen van mijn Volkswagen Touran?
Wanneer moet ik de olie vervangen van mijn Volkswagen Touran?

Wanneer en hoe vaak u uw motorolie van uw VW moet vervangen hangt van verschillende factoren af. Het hangt af van het bouwjaar van uw auto, de brandstof die uw auto gebruikt, het type Volkswagen Touran en het type motor die in uw auto zit.

Het kan verschillen wanneer u uw motorolie moet vervangen van uw Volkswagen Touran. Bij elke auto is dat een beetje verschillend. We hebben de volgende reden voor u op een rijtje gezet:

  • Bij de ene auto wordt de motorolie om de 25.000 kilometer vervangen, dit kan bij een andere auto misschien al veel eerder moeten. Dit hangt af van uw auto, dit wordt vaak aangegeven bij de garage.
  • Rijdt u veel met aanhangwagen of caravan, het kan zijn dat u dan veel sneller en vaker uw motorolie moet vervangen.
  • Maakt u korte ritten (10km) met uw Volkswagen Touran, dan kan het zijn dat u door de snelle wisseling van tempratuur in motor de olie sneller en vaker moet vervangen.
Olie lampje op het dashboard
Olie lampje op het dashboard

Bij de meeste Volkswagens Touran wordt op de dashboard van de auto aangegeven of u uw motor olie moet vervangen. Er gaat dan een lampje branden en/of geeft een melding aan op het scherm met een beschrijving. In de duur dat uw motorolie wordt vervangen, geeft Autobedrijf Tjeerdsma u de mogelijkheid op vervangend vervoer. Het kan namelijk zijn dat de werkzaamheden langer duren dan verwacht aangezien dit per olie beurt verschillend zijn. Dit ligt aan de hoeveelheid olie die moet worden bij gevuld en of het olie filter makkelijk te vervangen is. Hierdoor kan de prijs dus ook verschillen.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 38 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
2.0 TSI GTI
Bouwjaar 2018
KM-stand 76666 km 200 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 399,00
Renault Scénic
Renault Scénic
1.3 TCe Bose
Bouwjaar 2018
KM-stand 74082 km 141 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 371,00
Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
1.2 TSI Comfortline BlueMotion
Bouwjaar 2013
KM-stand 207422 km 105 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 187,00