Olie verversen Audi A8

Olie verversen Audi A8: Olie van uw Audi A8 laten vervangen? Geeft uw Audi A8 aan dat de olie ververst moet worden of geeft uw auto aan dat deze toe is aan een servicebeurt?

Als de olie van uw Audi ververst moet worden of is uw Audi toe aan een servicebeurt? Dan krijgt u hiervan netjes een melding op het dashboard. Hoe de melding er exact uit ziet, verschilt een beetje per type en bouwjaar bij Audi. Maar bij uw Audi A8 krijgt u vaak voor dat de auto toe is aan de servicebeurt al een melding.

Bij de Audi A8 van de eerste generaties krijgt u melding op het dashboard in de vorm van een oranje steeksleutel. Het advies is om dan zo snel mogelijk een afspraak in te plannen bij de garage om het onderhoud uit te laten voeren.

Bij de nieuwere generaties krijgt u eerst een melding dat het onderhoud er aan komt. Vaak komt er dan iets in het display van het Audi MMI systeem te staan. Denk aan, over 10.000 kilometer of over 100 dagen is uw auto toe aan een servicebeurt. Deze melding komt dan vaak op het grote scherm als op het kleine scherm tussen de tellers.

Olie verversen Audi A8 kosten
Olie verversen Audi A8 kosten

Het kan ook zijn dat de olie niet ververst hoeft te worden, maar dat het oliepeil van uw Audi A8 te laag is. De melding hiervan is ook een beetje afhankelijk van het bouwjaar en de uitvoering van uw Audi A8. Maar, doorgaans krijgt u een oranje oliekannetje op uw dashboard. Bij het dashboard waar een kleurendisplay tussen de tellers zit komt er een oranje oliekannetje met “MIN” in het dashboard te staan.

Wat de kosten zijn voor het verversen van de olie in uw Audi A8 zijn afhankelijk van het type motor en de brandstof. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn voor het verversen van de motorolie in uw Audi A8? Neem dan even contact met ons op en houd uw kenteken bij de hand. Aan de hand van uw kenteken kunnen we exact zien welke motor in uw Audi A8 zit en dus welke olie en hoeveel olie in uw Audi moet.

Oliefilter vervangen Audi A8
Oliefilter vervangen Audi A8

Moet de olie in uw Audi A8 ververst worden? Dan vervangen wij ook altijd het oliefilter. Het vervangen van het oliefilter zit standaard bij ieder olie ververs beurt voor alle merken en type auto’s.

Een oliefilter zit in uw Audi A8 om, zoals de naam al doet vermoeden, de olie te filteren. Viezigheid en veildeeltjes uit uw motor blijven in het filter steken, op deze manier blijft de motorolie in uw auto langer schoon en kan deze langer mee gaan. Ook beschermt dit uiteraard de motor.

Moet de olie ververst worden van uw Audi A8 of is deze toe aan een service of onderhoudsbeurt? Neem dan gerust even contact op met BOVAG autobedrijf Tjeerdsma in Nieuw-Weerdinge.

Vragen of direct een afspraak inplannen bij Autobedrijf Tjeerdsma? Vul het contactformulier in, of bel tijdens openingstijden 0591-521466.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 40 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.5 TSI ACT Highline Business R
Bouwjaar 2019
KM-stand 14561 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 671,00
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
2.0 TSI GTI
Bouwjaar 2018
KM-stand 76666 km 200 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 399,00
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
2.0 PHEV instyle
Bouwjaar 2015
KM-stand 139403 km 0 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 417,00