12
juni

Lampjes op het Dashboard

Uw dashboard is een belangrijk communicatiemiddel tussen u en uw auto. De verschillende lampjes, elk met een eigen kleur en symbool, informeren u over de status van de systemen in uw auto. Het is handig om te weten waar deze lampjes voor staan. Weet u bijvoorbeeld welk lampje aangeeft dat u kunt doorrijden, of bij welk lampje u de motor van uw auto meteen moet uitzetten?

Betekenis van de Dashboardlampjes

Betekenis van de Dashboardlampjes

Elk lampje op uw dashboard heeft een eigen betekenis. Dit kan variëren van een actieve functie zoals de cruise control tot een serieuze waarschuwing. In het algemeen worden deze lampjes als volgt ingedeeld op kleur: groen betekent actieve functies zoals cruise control, oranje/geel betekent dat er aandacht nodig is maar het is niet direct kritisch, en rood waarschuwt voor dringende problemen.

Begrijpen van Waarschuwingslampjes: rood versus oranje/geel

Rode lampjes vragen om onmiddellijke actie en vaak moet u de auto dan ook zo snel mogelijk veilig aan de kant zetten om ernstige schade te voorkomen. Dit kan gaan om problemen zoals een oververhitte motor of een ernstig olielek. Oranje/gele lampjes zijn minder urgent en geven aan dat er iets gecontroleerd moet worden, zoals een lage bandenspanning of een actieve regensensor.

Actie Ondernemen: rode en oranje/gele lampjes

Actie Ondernemen: rode en oranje/gele lampjes

Als er een oranje of geel lampje brandt, kunt u meestal nog wel even doorrijden. Maar het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij uw garage om uw auto uit te laten lezen en het probleem te laten verhelpen. Doorrijden met een mogelijk defect kan leiden tot meer schade en hogere reparatiekosten.

Bij een rood waarschuwingslampje is de situatie ernstiger. U moet de auto dan onmiddellijk op een veilige plek stoppen en de motor uitschakelen. Bel uw garage of pechhulp voor advies of assistentie. Rijden met een brandend rood lampje kan gevaarlijk zijn en voor nog meer schade zorgen.

Kunt u doorrijden als er lampjes branden op het dashboard?

Als er een oranje of geel lampje op uw dashboard oplicht, betekent dit meestal dat er iets is dat uw aandacht nodig heeft, maar het is meestal niet direct ernstig. U kunt vaak nog wel even doorrijden, maar het is slim om niet te lang te wachten. Maak snel een afspraak bij uw garage om te laten checken wat er aan de hand is. Zo voorkomt u dat kleine problemen grote en dure problemen worden.

Een rood lampje is een ander verhaal. Dit betekent dat er iets serieus mis is en dat u actie moet ondernemen om veilig te blijven. Het beste is om uw auto zo snel mogelijk veilig aan de kant te zetten en de motor uit te schakelen. Bel daarna uw garage of pechhulp voor advies of assistentie. Rijden met een brandend rood lampje kan gevaarlijk zijn en voor nog meer schade zorgen.

Heeft u vragen over de lampjes op uw dashboard?

Heeft u vragen over de lampjes op uw dashboard?

Ziet u een lampje op uw dashboard waarvan u niet weet wat het betekent? Of maakt u zich zorgen omdat er een waarschuwingslampje blijft branden? Aarzel niet en neem contact met ons op of kom langs bij onze garage. Onze experts staan klaar om u te helpen en uw auto grondig na te kijken. Uw veiligheid staat bij ons voorop en we zorgen ervoor dat uw auto weer helemaal in orde is. Ziet u een lampje branden? Kom dan snel langs, dan checken we wat er aan de hand is en hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Vind uw nieuwe auto
Momenteel maarliefst 45 auto's op locatie!
Privé of zakelijk leasen?

Dit kan, eenvoudig via Tjeerdsma

Meer over leasen
Een greep uit ons huidige occasion aanbod
Volkswagen Caddy
Volkswagen Caddy
2.0 TDI L1H1 BMT
Bouwjaar 2018
KM-stand 150509 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 377,00
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan
1.5 TSI ACT Comfortline Business
Bouwjaar 2020
KM-stand 42244 km 150 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 572,00
Peugeot 208
Peugeot 208
1.2 PureTech Allure
Bouwjaar 2020
KM-stand 26646 km 101 PK
Brandstof
Lease al vanaf € 377,00